Китайските власти засилиха тестването за ковид в Шанхай и в

...
Китайските власти засилиха тестването за ковид в Шанхай и в
Коментари Харесай

Затягат ковид мерките в Китай заради скок на случаите в части от страната


Китайските управляващи ускориха тестването за коронавирус в Шанхай и в други мегаполиси в миг, в който инфектираните още веднъж доближават високи равнища, съобщи Ройтерс. Карантината се удължава, както и затварянето на някои публични места, където вирусът може да се популяризира, осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32215
Тази седмица предадените на локална почва коронавирусни инфекции бележат най-високи стойности от август. Това съответствува с интервала на засилени пътувания в страната по време на  националния празник „ Златна седмица “, отбелязван при започване на октомври.

Местните управляващи споделиха, че в Шанхай – град с население от 25 милиона, са регистрирани 28 нови случая, предадени на локална почва. Това е четвъртият ден, в който се регистрира двуцифрено нарастване на инфектираните. В цялата страна се оповестява за 2089 нови инфекции на локална почва. Повечето от тях са в туристически дестинации и в северната част на провинцията Вътрешна Монголия.

За да избегнат тежките последствия от локдауна, натрапен през април и май и повлиял съществено на икономическия бранш, управляващите в Шанхай споделиха, че до 10 ноември два пъти седмично в 16 региона на града ще се организира рутинно тестване за коронавирус. След повдигането на предходния локдаун тестването беше наложително по веднъж седмично.

Властите оповестиха, че ще бъдат проверявани и пътуващите до Шанхай, и хотелите там. Разширяващите се превантивни ограничения против ковид към този момент сложиха някои хора в клопката на рестриктивните мерки.

Макар регистрираните болести в Китай да са малцина спрямо останалата част от света, китайското държавно управление неведнъж прикани хората да одобряват рестриктивните мерки на политиката за „ нулев коронавирус “, макар огромните загуби в икономическия бранш и въздействието на рестриктивните мерки върху популацията.

„ Трябва да осъзнаем, че популацията на страната ни е над 1,4 милиарда, също така имаме дебалансирано районно развиване и незадоволителни медицински запаси като цяло ", написа през днешния ден официозът „ Женмин жибао “.

Последните коронавирус ограничавания са въведени дни преди конгреса на комунистическата партия. Тази година той ще стартира на 16 октомври. Очаква се на него Си Цзинпин, който от 10 години е отпред на партията, да бъде определен за още пет години.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР