Китайските власти възнамеряват да открият нова борса в Пекин. Това

...
Китайските власти възнамеряват да открият нова борса в Пекин. Това
Коментари Харесай

Китай ще създаде фондова борса в Пекин

Китайските управляващи имат намерение да открият нова борса в Пекин. Това заяви в четвъртък президентът Си Цзинпин във видеообръщение по време на Китайския интернационален търговски панаир за търговия с услуги, съобщи вестник „ Банкеръ “.

" Ще продължим да поддържаме иновационното развиване на дребните и междинните предприятия, ще задълбочим промените на новия извънборсов пазар за търговия с скъпи бумаги, ще създадем Пекинска фондова борса и да изградим огромна платформа за обслужване на новаторски дребни и междинни предприятия ", съобщи президентът, представен от организация Синхуа.

Основните фондови тържища в Китай се намират в Шанхай, Шенжен и Хонконг. Освен това в Китай има редица стокови тържища, най-големите от които са в Далян, Чжънчжоу и Шанхай.

Китайският интернационален търговски панаир за услуги е най-големият в света търговски панаир на едно гише в тази област. Той ще се организира от 2 до 7 септември в Пекин.

В събитието вземат участие 141 интернационалните организации, посолства в Китай, търговски покои, бизнес асоциации и институции. Повече от 2000 локални и задгранични компании ще се включат в плануваните над 100 форума и полемики.

Заради условията и ограниченията за надзор на болестта, тази година към 70 000 кв.м от изложбената повърхност ще бъдат навън. В същото време особено за събитието е готова цифрова платформа, основана на модерни технологии като изкуствен интелект, огромни данни, 5G и виртуална действителност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР