Китайските власти силно подкрепят процеса на интеграция в Европа и

...
Китайските власти силно подкрепят процеса на интеграция в Европа и
Коментари Харесай

Китай подкрепя единството и стратегическата независимост на ЕС

Китайските управляващи мощно поддържат процеса на интеграция в Европа и стратегическата самостоятелност на Европейския съюз (ЕС). Това сподели китайският външен министър Ван И по време на телефонен диалог с френския външен министър Катрин Колона, предава

" Китай твърдо поддържа процеса на интеграция в Европа. Ние поддържаме напъните на Франция, която работи като ротационно председателство, помагайки за укрепването на стратегическата самостоятелност на Европейски Съюз ", сподели Ван И, представен от уеб страницата на китайското външно министерство.

„ Пекин се стреми да построи извънредно другарски връзки с Европейския съюз и счита, че съдействието би трябвало да бъде „ преобладаващата наклонност “. Китай и Европейски Съюз са сътрудници, а не противници “, акцентира той.

Ван И добави още, че китайското управление е заинтригувано от по-нататъшно подсилване на контактите с Европейския съюз. Той също по този начин изрази убеденост, че прагматичното съдействие сред Китай и Франция ще се отрази позитивно и на двете страни и ще подтиква световното развиване.

„ Готови сме непрекъснато да обогатяваме наличието на нашето двустранно съдействие “, заключи китайският външен министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР