Китайските власти се борят да разпръснат 740 милиарда долара евтини

...
Китайските власти се борят да разпръснат 740 милиарда долара евтини
Коментари Харесай

Китай се бори да разпръсне евтини заеми за бизнеса в условията на икономическо забавяне

Китайските управляващи се борят да разпилян 740 милиарда $ евтини заеми за бизнеса, защото банките показват опасения по отношение на кредитния риск, а фирмите не желаят да поемат повече задължения при закъснение стопанска система.

Програмата за целево кредитиране е сериозна част от напъните на Пекин за стимулиране след пандемията от ковид и защото управляващите се пробваха да дадат подтик на застойната стопанска система тази година. Но комерсиалните банки се затрудняват да разпознават отговарящи на изискванията кредитополучатели в промишленостите, които са предпочитани от държавното управление.

Официалните данни демонстрират, че половината от 14-те стратегии за заеми на Китайската национална банка, които варират на фокус от домове за възрастни хора до бизнесмени на недвижими парцели в затруднено състояние, са разгърнали по-малко от 50 % от квотата си от началото им през 2020 година Останалите стратегии или „ инструментите на структурната парична политика “ са изплатили сред 62 и 87 % от квотите си за кр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР