Китайските власти са задържали още един канадец, предаде ТАСС, като

...
Китайските власти са задържали още един канадец, предаде ТАСС, като
Коментари Харесай

Арестуваха канадец в Китай

Китайските управляващи са задържали още един канадец, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия Си Би Ес. Тя пък цитира представител на канадското външно министерство.

Името на арестувания не се оповестява. Той е бил задържан в град Янтай в източната част на страната. Причините за ареста не се оповестяват. Консулските управляващи оказват подпомагане на арестувания.

През декември във Ванкувър беше арестувана финансовата директорка на Хуавей Мън Ванчжоу по искане за екстрадиция от правосъдните управляващи на Ню Йорк поради обвинявания за нарушение на американските търговски наказания против Иран. Мън бе пусната под гаранция до окончателното решение за екстрадиция.

След това китайските управляващи задържаха в Пекин някогашния канадски посланик Майкъл Корвиг, помощник на неправителствената организация Международна спешна група, а след това задържаха и Майкъл Спейвър, представител на неправителствена организация, която урежда туристически пътувания и хокейни мачове в Северна Корея. Двамата са упреквани в дейности, представляващи опасност за националната сигурност на Китай, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР