Китайските власти са решили да създадат черен списък на ненадеждни

...
Китайските власти са решили да създадат черен списък на ненадеждни
Коментари Харесай

Китай обяви свой черен списък на ненадеждните компании

Китайските управляващи са решили да основат черен лист на ненадеждни задгранични компании, групи и лица, които повреждат ползите на китайските компании, предадоха международните организации в петък. Това е отговорът на Пекин на въведените преди две седмици от САК наказания против софтуерния колос " Хуауей " (Huawei), чийто достъп до американски технологии бе отсечен.

Министерството на търговията на Китай не уточни имена нито на страни, нито на компании, които ще бъдат наранени от черния лист. Съобщава се единствено, че се планува в листата да влизат компании или хора, които блокират доставки или подхващат дискриминиращи ограничения по аргументи, които не са директно свързани с търговията.

" В листата на ненадеждните субекти се включват задгранични предприятия, организации или физически лица, които не съблюдават пазарните правила, се отклоняват от духа на контракта или постановат блокади или стопират доставки за китайски предприятия за нетърговски цели, и съществено повреждат законните права и ползи на китайските предприятия “, сподели представителят на комерсиалното министерство Гао Фенг.

Той добави, че подробните ограничения и целият лист ще бъдат оповестени в близко бъдеще.

" Някои задгранични сдружения са нарушили естествените пазарни правила и духа на договорите си за нетърговски цели, блокирайки и прекъсвайки доставките и предприемайки други дискриминационни дейности против китайски компании, които накърняват техните законни права и ползи и заплашват националната сигурност и националните ползи на Китай ", добавя още Гао.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР