Китайските власти разрешиха ваксинацията на деца на възраст от 3

...
Китайските власти разрешиха ваксинацията на деца на възраст от 3
Коментари Харесай

Китай започва имунизация на деца над 3 години

Китайските управляващи позволиха имунизацията на деца на възраст от 3 до 17 години, заяви ТАСС. Правителството провежда група специалисти за създаване на политика за имунизиране на деца и юноши.

Китайските управляващи обявиха, че са одобрили имунизация против коронавирусна зараза при деца и юноши на възраст от 3 до 17 години. Това заяви на брифинг представителят на Държавния комитет по хигиена и здраве на Китайската национална република Цуй Ган.

"В момента имунизацията против новия вид ковид у нас се прави основно за хора над 18 години, само че съответните държавни ведомства към този момент утвърдиха ваксини за незабавна приложимост за ваксиниране на хора на възраст от 3 до 17 години ", сподели той.

По думите му държавното управление на страната е заело група специалисти, които да проучат и разработят характерни политики за имунизиране на деца и юноши.

Според последните публични данни, по време на акцията за всеобща имунизация на китайски поданици, са били направени над 845 милиона имунизации против ковид.

Имунизация на предпочитани групи от популацията в КНР стартира на 15 декември 2020 година По време на акцията необятно се употребяват инактивирани ваксини на "Синовак " и "Синофарм ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР