Китайските власти призовават гражданите да не поръчват стоки от чужбина,

...
Китайските власти призовават гражданите да не поръчват стоки от чужбина,
Коментари Харесай

Китайските власти призоваха да не се внасят стоки заради Омикрон

Китайските управляващи приканват жителите да не поръчват артикули от чужбина, потвърждавайки, че скорошна зараза с Омикрон, открита в Пекин, е пристигнала от интернационална пратка от Канада.

Китай се бори с огнища в няколко провинции, в това число случаи на мощно заразния вид Омикрон. Повечето от инфектираните до момента са открити в Тиендзин, където на 9 декември беше открит първият случай на Омикрон в страната.

Откриването на независим случай на Омикрон в прилежащ Пекин през уикенда провокира паника. На конференция в понеделник чиновници споделиха, че следенето е открило, че инфекцията не идва от друга провинция, а от пакет, изпратен от Торонто, през Съединени американски щати и Хонконг.

Ляо Линджу, заместник-директор на градската пощенска администрация, прикани хората „ да не купуват артикули от отвъдморски региони “.

Властите споделиха, че пациентът, диагностициран в събота с разновидността Омикрон, е „ признал “, че е получил пакет на 11 януари. Пакетът е изпратен четири дни по-рано. Оттогава управляващите сложиха под карантина фамилията на пациента, куриера и над 60 други индивида като близки контакти и тестваха повече от 16 000 души в родния квартал на пациента в Хайдиан.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР