Китайските власти призоваха хората да спрат да пътуват от и

...
Китайските власти призоваха хората да спрат да пътуват от и
Коментари Харесай

Китай призова да не се пътува от и до огнището на новия вирус

Китайските управляващи приканиха хората да спрат да пътуват от и до Ухан - огнището на новия вирус, който умъртви девет души, заяви BBC. До момента има доказани 440 случая на новия вирус с генезис пазара на морски блага, където се е провеждала противозаконна търговия с диви животни. Засега е известно, че вирусът се е популяризирал от Ухан в няколко китайски провинции, както и в Съединени американски щати, Тайланд, Южна Корея.

Първите случаи на новия вирус в Съединени американски щати и Тайланд бяха доказани във вторник. Пътник, дошъл от Китай, е диагностициран в Сиатъл. Президентът Доналд Тръмп съобщи, че обстановката е " изцяло под надзор " и че той се доверява на информацията, предоставяна от китайските управляващи. В Тайланд вирусът е доказан при 73-годишна жена, която се е върнала от Ухан.

Китайските управляващи са предизвестили живеещите в Ухан 8.9 милиона души да заобикалят тълпи и да сведат до най-малко визитата на обществените събития. Редица страни също ускориха граничните инспекции, с цел да не позволен разпространяването на вируса, който се появи в края на предходната година.

Огнището Ухан не е мегаполис като Пекин и Шанхай, само че има транспортни връзки с всяка част на земното кълбо Само малко по-малък от Лондон, градът разполага с интернационално летище, което обслужва десетки милиони пасажери всяка година. Тези световни връзки изясняват за какво случаите на вируса в чужбина са при хора от Ухан или такива, които неотдавна го посетили.

Китайските управляващи признаха, че страната сега е в " най-критичния стадий " на предварителна защита и надзор на болестта. По-рано тази седмица беше доказано, че вирусът се предава от човек на човек.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР