Китайските власти предупредиха гражданите си да стоят далеч от границата

...
Китайските власти предупредиха гражданите си да стоят далеч от границата
Коментари Харесай

Коронавирус: Северна Корея може да стреля по китайци ако доближат границата

Китайските управляващи предизвестиха жителите си да стоят надалеч от границата със Северна Корея , която забрани прекосяване на хората от Китай поради ковид или рискуват да бъдат убити от севернокорейски граничари , обявиха жителите, оповестява " Ройтерс ".

Жителите обявиха, че предизвестието е получено в печатно уведомление от китайските управляващи в региона тази седмица, последната индикация за това какъв брой съществено Северна Корея приема опасността от вируса .

Близките съдружници Китай и Северна Корея споделят границата от 1400 км , която е изключително лесна за прекосяване през зимата, когато реките, разделящи страните, замръзват, позволявайки на хората да минават.
 Коронавирусът отсрочи историческа аудиенция на Си Дзинпин в Япония
Коронавирусът отсрочи историческа аудиенция на Си Дзинпин в Япония

Си Дзинпин щеше да стане първият китайски президент

Жителите на китайските градове Джиан и Байшан са предизвестени , че хората, които се доближават прекалено много до границата, могат да бъдат разстреляни, съгласно трима души, получили известието.

" Казаха ни, че може да бъдем убити, в случай че се приближим прекалено много до граничната зона ", споделя притежател на ресторант в Джиан, който е обособен от Северна Корея от река Ялу. На жителите е неразрешено да ловят риба, да пасат добитък или да изхвърлят отпадък покрай реката , съгласно известието, оповестено тази седмица.

Северна Корея изиска от Китай да ускори граничния надзор , за да избегне разстрел и ликвидиране на жители , защото Северна Корея увеличи отбраната от ковид до най-високото си равнище.

" Органите за социална сигурност ще наблюдават границата по 24 часа и всеки, който бъде открит, ще бъде изправен пред административно задържане " от китайската полиция, декларират управляващите в известието.

И не на последно място, " нарушителите ще бъдат разстреляни " от севернокорейски граничари .

Служител Джиан, който отхвърля да бъде разпознат, удостовери по телефона, че градският офис за граничен надзор е изпратил сходно предизвестие в текстово известие. " По време на интервала за попречване на епидемиите всевъзможни действия, в това число лов на риба на река Ялу или кряскане на севернокорейци през реката, са строго неразрешени ", се споделя в известието на ведомството.

Властите декларират, че формулировката на сходни известия може да е отишла прекомерно надалеч в някои области . " Ройтерс " не можа да се свърже с градските чиновници в Байшан. Не е ясно дали други градове издават сходни предизвестия. Китайското външно министерство не отговори незабавно на искане за коментар.
 290 млн. възпитаници по света не вървят на учебно заведение поради ковид
290 млн. възпитаници по света не вървят на учебно заведение поради ковид

Повече от 95 000 души са инфектирани, а над 3200 са умряли от вируса по света, който към през днешния ден е достигнал до 80 страни и територии

Изолираната и обедняла Северна Корея наложи строги забрани за влизане по време на минали световни епидемии , в това число зараза от ебола през 2014 година

Северна Корея не е съобщавала за случаи на ковид , само че специалистите настояват, че ограниченията през последните седмици надвишават ограниченията, които е подхванала преди .

Северна Корея бързо ограничи пътуванията и търговията с Китай , където коронавирусът се появи в края на предходната година. Коронавирусът е заразил повече от 80 000 и умъртви над 3 000 в Китай и бързо се популяризира по целия свят.

Повечето полети и влакове в и отвън Северна Корея бяха лимитирани , непознатите дипломати в Пхенян бяха сложени под карантина за един месец , а управляващите започнаха да унищожават трансграничната контрабанда .

Южна Корея, отделена от КНДР със мощно укрепена демилитаризирана зона има близо 6000 случая .

През януари Северна Корея разгласи пред туристическите организации , че затваря границите си за пасажери от Китай , отрязвайки един от дребното си източници на външни доходи.

Източници, които работят покрай границата, настояват, че огромна част от формалната и неофициалната търговия е наранена . Активисти, които работят със севернокорейски бежанци, които се пробват да излязат през Китай, обявиха, че блокирането на границата прави към този момент рисковото пътешестване съвсем невероятно.

" На граничните пунктове личният състав, отговарящ за инспекцията и карантината , извършва отговорностите си по извънредно виновен метод за цялостното попречване на разпространяването на вируса в страната ", регистрира предишния месец севернокорейската централна новинарска организация.
 Ким Чен-ун пожела здраве на южнокорейците поради ковид
Ким Чен-ун пожела здраве на южнокорейците поради ковид

Севернокореецът е убеден, че Южна Корея ще се оправи с вирус на своята територия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР