Китайските власти постепенно отхлабват Covid-19 мерките в страната. Облекчаването на

...
Китайските власти постепенно отхлабват Covid-19 мерките в страната. Облекчаването на
Коментари Харесай

Китай отхлабва Covid ограниченията въпреки рекордния брой заболели

Китайските управляващи последователно отхлабват Covid-19 ограниченията в страната. Облекчаването на рестриктивните мерки набира скорост – Пекин отстрани кабинките за тестване, а други градове, измежду които Шенжен, се отхвърлиха от условието свободното напредване на жителите им да става единствено с негативен резултат от теста.

Въпреки че броят на заболелите гравитира към рекордни стойности, политиката за нулев Covid забави стопанската система на страната, а публичното отчаяние прерасна в вълнения. Затова здравните управляващи смекчиха рестриктивните мерки, а жителите на огромните градове, като Пекин, Шенжен и Гуанджоу, усетиха първи облекченията.

В събота южният град Шенжен разгласи, че към този момент не се постанова жителите му да показват негативен тест за Covid, с цел да употребяват публичния превоз, паркове и публични здания. Последваха го Чънду и Тиендзин, съобщи The Guardian.

Много кабини за тестване в Пекин бяха затворени, така достъпът до публични места, като молове и супермаркети към този момент е свободно. От понеделник това предписание ще важи и за столичното метро.

Междувременно броят на имунизираните падна до рекордно ниски равнища. Леглата за интензивни грижи са незадоволителни. Изследванията на домашни иРНК ваксини не съумяха да се оправят с бързо мутиращия вирус, написа New York Times.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР