Китайските власти и Народноосвободителната армия на Китай ще пресекат решително

...
Китайските власти и Народноосвободителната армия на Китай ще пресекат решително
Коментари Харесай

Пекин предупреди САЩ: Ще съкрушим решително всички опити за обособяване на Тайван

Китайските управляващи и Народноосвободителната войска на Китай ще пресекат уверено всеки опит за обособяване на остров Тайван от континенталната част на страната. Това съобщи в петък китайският министър на защитата Вей Фънхе по време на среща с американския си сътрудник Лойд Остин в Сингапур, предава ТАСС .

„ Правителството и армията на нашата страна уверено ще съкрушат всички опити за [установяване] на по този начин наречената тайванска самостоятелност “, цитира думите му Китайската централна телевизия. По думите на Вей Фънхе, Пекин има намерение „ твърдо да пази единството на родината “.

Както посочи той, признаването на правилото „ един Китай “ е наложително изискване за естественото развиване на връзките сред Китай и Съединени американски щати.

Срещата се състоя по време на XIX Азиатско-тихоокеанска конференция за сигурност, известна като Диалогът на Шангри-Ла. Съгласно информацията на CCTV, Вей Фънхе и Остин са „ изрази;ли желанието си да разрешат разликите и да засилят взаимното доверие “.

Съединените щати прекъснаха дипломатическите връзки с Тайпе през 1979 година и откриха такива с КНР. Признавайки политиката на „ един Китай “, Вашингтон продължава да поддържа контакти със самоуправляващия се остров и го доставя с оръжие. Това провокира митинги от страна на китайското държавно управление, което преглежда Тайван като неразделна част от територията на страната си и изрично предизвестява против всевъзможни сепаратистки желания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР