Китайските въоръжени сили днес са симулирали прецизни удари срещу Тайван

...
Китайските въоръжени сили днес са симулирали прецизни удари срещу Тайван
Коментари Харесай

Китайските въоръжени сили симулираха прецизни удари срещу Тайван

Китайските въоръжени сили през днешния ден са симулирали прецизни удари против Тайван през втория ден от военните учения към острова и тайванското министерство на защитата заяви за многочислени полети на китайските военновъздушни сили, както и че следи ракетните сили на Китай, съобщи, представена от Българска телеграфна агенция.

Китай, който упорства, че демократично управляваният Тайван е негова територия, през вчерашния ден стартира тридневни военни учения към острова, ден откакто тайванската президентка Цай Ингвен се завърна от малко посещаване в Съединени американски щати.

Китайската държавна телевизия заяви, че патрулите за инспекция на бойната подготвеност и ученията към Тайван не престават.

" Под единното командване на командния център за взаимни интервенции голям брой типове подразделения направиха симулирани взаимни прецизни удари по основни цели на остров Тайван и в близките морски региони и не престават да поддържат настъпателна позиция към острова ", се споделя в известието.

Източник от тайванската работа за сигурност съобщи пред Ройтерс, че вчерашните китайски учения към протока Баши, който отделя Тайван от Филипините, са включвали симулирани офанзиви против бойни групи на самолетоносачи, както и учения за битка с подводници.

Тайванското министерство на защитата съобщи, че до обед локално време през днешния ден е проследило в покрайнините на Тайван 58 китайски самолета, в това число изтребители Су-30 и бомбардировачи Ейч-6 (H-6), както и девет кораба. Ведомството добави, че обръща изключително внимание на ракетните сили на Народноосвободителната войска, които дават отговор за китайските ракетни системи с наземно базиране.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР