Китайските специалисти са стигнали до финалната права от разработката на

...
Китайските специалисти са стигнали до финалната права от разработката на
Коментари Харесай

Китай завършва разработката на високоскоростен влак до 400 км / ч.


Китайските експерти са стигнали до финалната права от създаването на новите високоскоростни пътнически влакове, способни да развиват скорост от към 400 км/ ч. Това заяви във вторник на уеб страницата си Китайската академия по инженерни науки.

" До момента сме изпълнили всички подготвителни инженерно-конструкторски работи и се занимаваме с внедряването на технологията за приемане на ефирен сигнал при прекосяването на влакова комбинация с сходна висока скорост. Това е належащо, с цел да бъде пътуването на нашите пасажери допустимо най-комфортно и комфортно ", цитира уеб страницата думите на университетския служащ Дин Жундзюн, предава БГНЕС.

В известието се отбелязва още, че новият трен ще употребява " вградена система за магнитно предвижване ". Инженерите от Академията създават и обещаваща безпилотна версия на пътническия трен. По думите на Дин Жундзюн в развой на работа е и плана за маглев трен (влак на магнитна възглавница, основан на правилото на магнитната левитация), който да развива скорост от 600 км/ч.

Очаква се първите опити на тази влакова комбинация да стартират през 2020 година Към днешна дата оптималната скорост на високоскоростните пътнически влакове в Китай е 350 км / ч. През септември предходната година сходни влакове започнаха да се движат по най-оживената жп линия Пекин-Шанхай. В рамките на един ден те транспортират към 505 хиляди пасажери.

Дължината на железопътните линии в Китай е към 124000 километра, от които повече от 22 000 километра са пригодени за високоскоростни влакове

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР