Китайските спасителни екипи днес извадиха телата на десетима загинали от

...
Китайските спасителни екипи днес извадиха телата на десетима загинали от
Коментари Харесай

Китайските власти коригираха броя на жертвите на свлачището; 93-ма още се издирват

Китайските избавителни екипи през днешния ден извадиха телата на десетима починали от земните маси, свлекли се през вчерашния ден на разсъмване върху планинското село Синмо в югозападната провинция Съчуан, 93 души към момента се търсят, предадоха международните организации.
 
Стотици изчезнаха под смъртоносно свлачище в Китай (СНИМКИ)

Местните управляващи потвърдиха намирането на 10 тела и опровергаха вчерашната информация за 15 починали. Така броят на изчезналите бе редуциран до 93 по отношение на 118 преди този момент, посочи Агенция Франс Прес. Не е ясно дали въпросните 25 души са избавени или просто не са били на мястото на стихията, отбелязва Ройтерс.
 
Двойка и двумесечното й бебе са единствените открити живи часове след бедствието. Според гражданин на прилежащо село, присъединил се в избавителната интервенция, мащабът на свлачището е невиждан.
 
 БГНЕС

Свлекли са се към 18 млн. куб.м земя и скална маса, което се равнява на над 7200 басейна с олимпийски размери. Някои са паднали от височина 1600 метра, показва АП. Въпреки заплахата от още свличания регионът се обследва от към 3000 спасители със специфична инсталация и подготвени кучета.
 
В Китай седмици наред валят летни дъждове, които предизвикаха наводнения и свлачища.
  По тематиката Стотици затрупани от свлачище в Китай (ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР