Китайските спасители, които издирват алпиниста Боян Петров, са потеглили към

...
Китайските спасители, които издирват алпиниста Боян Петров, са потеглили към
Коментари Харесай

Спасителният екип на Боян Петров потегли към Шиша Пангма

Китайските спасители, които търсят алпиниста Боян Петров, са потеглили към връх Шиша Пангма.

След като няколко часа в базовия лагер нямаше информация по какъв начин върви издирването, в този момент стана ясно, че китайските спасители са претърсили сутринта региона към последния височинен лагер под връх Шиша Пангма. Те са разкрили единствено предмети от остарели експедиции. Следи от Боян Петров няма. До момента не е открита и палатката му, потвърдиха за БНР от екипа на алпиниста, който е в неопределеност от 10 дни.

Без резултат през вчерашния ден бяха и двата полета на хеликоптери над региона. Днес те няма да летят поради сигурността на спасителите, които ще са по ската. За bTV Кирил Петков, член на избавителния екип, изясни, че се провежда възможен втори полет на вертолетите, само че времето не се чака да разреши това да се случи. По-рано стана ясно желанието на избавителният екип да копае и снега в търсене на Петров.

По-рано приятелката на българина Радослава Ненова прикани спасителите да не рискуват живота си и да не се изкачват до върха. В профила си във " Facebook " Радослава Ненова написа, че над последния лагер няма по какъв начин Петров да бъде открит жив. Затова ги прикани да претърсят регионите, където към момента има късмет българинът да е оживял.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР