Китайските шпиони са се насочили към нидерландската космическа, морска индустрия

...
Китайските шпиони са се насочили към нидерландската космическа, морска индустрия
Коментари Харесай

Нидерландия уличи Китай в индустриален шпионаж

Китайските шпиони са се насочили към нидерландската галактическа, морска промишленост и тази за полупроводници, в опит да укрепят въоръжените сили на Китай. Това показва нидерландската военна разследваща организация в годишния си отчет, оповестява " Ройтерс ".

Като част от продължаващата наклонност на политически шпионаж против Нидерландия и нейните съдружници, Китай влага съществено в събирането на западни познания и механически благоприятни условия, показва организацията.

" Китай желае да бъде самостоятелен от западните познания и технологии и да построи войска, която да може да се мери с всяка друга " , добавя военното разузнаване.

" За да реализира това, страната се нуждае от напреднала технология, която към момента не има изцяло. Тя се пробва да я получи в чужбина посредством потребление на законни средства, като проучвания и вложения, само че също и посредством своите разследващи организации ".
 Разузнаването на Нидерландия дефинира Китай като съществена опасност
Разузнаването на Нидерландия дефинира Китай като съществена опасност

Русия също интензивно се пробва да намери сензитивна информация

През февруари нидерландските разследващи организации за първи път обществено уличиха Китай в кибершпионаж. Тогава те оповестиха, че подкрепяни от страната кибершпиони са получили достъп предходната година до нидерландската военна мрежа.

През 2023 година Нидерландия се причисли към напъните на Съединени американски щати да запазят в загадка някои технологии за произвеждане на чипове от Китай от съображения за национална сигурност, като ограничиха износа от водещия производител на съоръжение за произвеждане на чипове ASML на несъмнено съоръжение за дълбоки ултравиолетови лъчи (DUV) за китайски клиенти.

По-рано този месец държавното управление на Съединени американски щати също притисна Нидерландия да забрани на ASML да обслужва някои принадлежности в Китай.

В годишния си отчет военното разузнаване показва, че Китай продължава да се насочва към западните въоръжени сили поради техните знания за съвременни оръжейни системи и действен опит, като в същото време търси други напреднали промишлености.
 Китай укори Съединени американски щати в стопански тормоз
Китай укори Съединени американски щати в стопански тормоз

Егоистичният метод на Вашингтон щял да го докара до самопрострелване в крайници

" Китай се пробва да доближи до технологията в Нидерландия по разнообразни способи, употребявайки композиция от кибершпионаж, вътрешни лица в компании, придобивания, заобикаляне на експортните ограничавания и назад инженерство на технология, за която не се изискват лицензи ", прецизира организацията.

Тя регистрира, че през последната година китайските разследващи служби са разширили обсега, интензивността и техническото равнище на своите киберкампании.

Китайските университети също играят значима роля в събирането на разследваща информация, защото учените, които работят със западни компании, постоянно работят и за китайските служби за сигурност и държавни компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР