Китайските производители на електрически превозни средства са си поставили за

...
Китайските производители на електрически превозни средства са си поставили за
Коментари Харесай

Китайските производители на електромобили се стремят към повече европейски продажби

Китайските производители на електрически транспортни средства са си сложили за цел да завоюват европейските водачи и огромни корпоративни клиенти с по-достъпни коли, които се оферират с най-хубави оценки за сигурност и доста високотехнологични функционалности. През последните няколко месеца няколко китайски електрическия автомобил получиха петзвездни оценки от Европейската стратегия за оценка на нови коли (NCAP) - достижение, което изисква зареждане на транспортни средства с дейни и пасивни функционалности за сигурност, които надвишават законовите условия, предава.

" Всички китайски производители на електрически автомобили желаят да получат оценка от пет звезди на Euro NCAP, с цел да бъдат по-конкурентоспособни на европейския пазар ", съобщи Браян Гу, президент на китайския производител на електрически автомобили Xpeng. 

Компанията Xpeng е прекарала последните три години в построяването на магазини и сервизни центрове в Дания, Холандия, Норвегия и Швеция - с някои първични продажби в Норвегия - преди формалното стартиране на пазара през идната година на своя електрически седан P7 и G9 състезателен автомобил (SUV) в четирите страни.

" Китайските производители на електрически автомобили признаха, че сигурността играе необикновено значима част от процеса на продажба ", сподели Матю Ейвъри, шеф в Thatcham Research, английски проучвателен център за коли, финансиран от застрахователи и член на борда на Euro NCAP.

Оценките от пет звезди на Euro NCAP се считат за основни за превъзмогване на остатъчните европейски опасения по отношение на качеството на създадените в Китай коли, откакто ужасните провали на краш тестванията през 2006 година и 2007 година сътвориха усещане, че колите от Китай не са безвредни.

Може би по-важното за продажбите е, че високите оценки за сигурност отварят евентуално големия пазар на корпоративен автопарк за китайските производители на електрически автомобили.

Продажбите на автопарк съставляват към половината от всички продажби на коли на главните пазари, в това число Германия, Франция и Обединеното кралство, и доста корпоративни купувачи отдават огромно значение на сигурността.

" Продажбите на автопаркове са доста значими и доста автопаркове имат наложителен рейтинг от пет звезди за закупуване на коли ", добавя Матю Ейвъри.

Компании за коли чартърен

Много автопаркове желаят бързо да преминат към електрически автомобили, с цел да реализиран задачите за резистентност. Но корпоративните автопаркове се борят да получат задоволително електрически автомобили в Европа, защото проблемите с веригата за доставки усилиха времето за изчакване за някои модели до повече от 12 месеца.

Високото търсене на електрически коли на фона на дефицита на веригата за доставки разреши на европейските производители на коли да покачат цените на електрическите транспортни средства и да се съсредоточат повече върху клиентите на дребно, а не върху клиенти като компаниите за коли чартърен, които обичайно са били по-малко печеливши за тях.

През октомври немската компания за коли чартърен Sixt съобщи, че ще купи към 100 000 електрически превозни средства от BYD, като стартира с Atto 3 SUV, който получи мечтаната петзвездна оценка от Euro NCAP същия месец.

Китайската Great Wall Motors (GWM) получи пет звезди през септември за хибридния си SUV Coffee 01 с марката WEY и електрическия седан Funky Cat с марката ORA.

Европейските производители на коли също се стремят към оценка с пет звезди за своите електрически автомобили и хибриди, от BMW iX до Volkswagen ID.4 и ID.5.

През октомври Mercedes получи най-високата оценка за своя седан EQE, а неговите функционалности за подкрепяне на лидера получиха най-високите оценки досега от Euro NCAP.

" Китайският производител на електрически автомобили Aiways към момента не е минал своя електрически кросоувър U6 през NCAP, само че той също се стреми към най-високия рейтинг, който се предлага, сподели Александър Клоуз, който управлява интервенциите на автомобилния производител отвън Китай. Той сподели, че Aiways е вложила в спомагателни функционалности за сигурност за U6, с цел да отвори опциите за продажби на европейски автопаркове, в това число компании за коли чартърен, когато бъде пуснат в продажба идната година.

" Ще има естествено търсене на транспортни средства като нашите, които са изцяло оборудвани и се оферират на доста конкурентни цени ", сподели още Александър Клоуз, добавяйки че Aiways се надява да продаде 30 000 EV в Европа през 2023 година, по отношение на към 5 000 тази година.

Основно условие

Френската автомобилна консултантска компания Inovev разгласи, че към 155 000 създадени в Китай коли са били продадени в Европа през първите девет месеца на 2022 година, или 1,4% от пазара. Китайските компании са на път да доближат 150 000 автомобила тази година, което е съвсем двойно повече от 80 000 продадени през 2021 година

Но съвсем половината от продадените китайски коли са електрически автомобили, съгласно Inovev, което им дава 5,8% дял от европейския пазар на напълно електрически транспортни средства.

Вицепрезидентът на Inovev Джамел Таганца сподели, че в границите на няколко години всички китайски коли, продавани в Европа, ще бъдат електрически автомобили. 

До 2030 година Inovev пресмята, че електрическите автомобили ще съставляват 40% от продажбите на нови коли в Европа и че китайските марки ще съставляват сред 12,5% до 20% от този напълно електрически пазар, с продажби сред 725 000 и 1,16 милиона автомобила.

Получаването на оценка от пет звезди е скъпо за производителите на коли, тъй като значи вложение в спомагателни функционалности за сигурност от спомагателни въздушни възглавници до отбягване на конфликт, системи за подкрепяне на лидера и наблюдаване на лидера.

Матю Ейвъри от Thatcham сподели, че китайските производители на електрически автомобили са се заели интензивно с Euro NCAP и с неспокойствие вършат нужните вложения, с цел да получат най-високи оценки.

BYD пуска три автомобила на няколко европейски пазари и ще добави още модели и пазари през идната година, всички от които би трябвало да имат най-голям рейтинг за сигурност, споделя Майкъл Шу, ръководещ шеф на BYD Европа.

Междувременно ORA Funky Cat на Great Wall Motor ще бъде пуснат във Англия, Германия, Ирландия и Швеция по-късно тази година. Започвайки от към 32 000 паунда ($36 330) във Англия, или към 5 000 паунда по-евтино от ID.3 на VW, функционалностите на Funky Cat включват лицево различаване за опазване на желанията за сядане, системи за подкрепяне на лидера, камера за заден ход и безжично зареждане на телефона. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР