Китайските компютърно управлявани квантови хедж фондове предприеха стъпки за по-надеждно

...
Китайските компютърно управлявани квантови хедж фондове предприеха стъпки за по-надеждно
Коментари Харесай

Регулаторите затягат контрола върху китайските квантови фондове

Китайските компютърно ръководени квантови хедж фондове започнаха стъпки за по-надеждно ръководство на рисковете и реализираха някои промени , с цел да дават отговор на държавните дефиниции за „ почтена игра “ , защото регулаторните органи оповестиха, че стягат контрола върху бранша с оборот 260 милиарда $, с цел да възвърнат доверието на вложителите на дребно, съобщи “Reuters ”.

От управлението на хедж фондът Leon Capital обявиха, че ще наблюдават по-внимателно ликвидните опасности , а JoinQuant понижи експозицията си към акции с дребен капитал . Lingjun Investment разгласи, че чака повишение на цените във връзка с китайските акции, а Siyuan Quant разкри, че ще влага във високотехнологични компании , с цел да „ обслужва националната тактика “.

Затягането на контрола върху активността на фондовете , които употребяват статистически модели и компютърни логаритми за взимане на решения за търговия, беше подхванато след февруарския пазарен срив , наименуван „ квантово земетресение “ в Китай, който мощно припомня за машинно ръководените разпродажби на Уолстрийт през 2007 година, които предшестваха международната финансова рецесия. Сривът на китайския фондов пазар до петгодишно дъно сподели по какъв начин статистическите модели за квантова търговия могат да доведат до неподходящи трендове и пазарни удари . Инвеститорите на дребно, на които се падат повече от 70 % от търговията в сферата, показаха неодобрение от търговците, употребяващи профилирани стратегии, които трансформират цената на акциите за доста малко време, за бърза облага.

Според източници, осведомени с мисленето и тактиките на регулаторите, фондовете се приготвят за преструктуриране на бранша , който процъфтява , като се възползва от неефективността и неустойчивостта на китайския пазар.  Самите регулатори не крият, че се готвят да наложат и спомагателни ограничавания . Те явно се пробват да намерят границата сред успеваемостта и справедливостта , защото все по-дерегулираният китайски пазар към този момент е привлякъл огромен брой международни квантови колоси, измежду които Man Group, Two Sigma и Winton.

У. Цин , новият началник на Китайската комисия за контролиране на скъпите бумаги , насочил съществено вниманието си към квантовите фондове – бранш, който се е удвоил единствено за последните три години, макар наказателните загуби на по-широкия пазар.

„ Трябва да обръщаме огромно внимание на справедливостта, изключително на пазар, доминиран от дребни вложители “, разяснява Цин по време на конференция, извършена на 6 март, като даде обещание да ускори контрола и регулирането на този вид вложения.

През първия месец от ръководството му Китайската комисия за контролиране на скъпите бумаги ограничи късите продажби, наложи запор на сметките на Lingjun за нарушение на пазарния ред и глоби строго различен количествен фонд за високочестотна търговия.

„ Честота, ливъридж, къси продажби – тези три думи се трансфораха в нещо като табу в обществените полемики за хедж фондовете “, съобщи Алфред Жу , маркетинг шеф на Cedar Capital, основана в Шанхай компания за ръководство на квантови фондове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР