Китайските компании са инвестирали едва $12,3 милиарда в развитите икономики

...
Китайските компании са инвестирали едва $12,3 милиарда в развитите икономики
Коментари Харесай

Китайските инвестиции в Северна Америка и Европа се сринаха до 5-годишно дъно

Китайските компании са вложили едвам $12,3 милиарда в развитите стопански системи в Европа и Северна Америка през първото полугодие на 2019 година - най-ниското равнище от 2014 година и с съвсем една пета по-малко по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данните, обработени от компанията Baker McKenzie и представени от South China Morning Post.

Спадът се дължи съвсем напълно на държавните компании, които обръщат тил и на двата района. Частните сдружения дават отговор за 94 % от общите инвестиции за интервала.

Чуждестранните вложения на Китай бяха лимитирани фрапантно главно поради въвеждането на прецизен надзор върху капитала, който трябваше да спре приключването на средства от страната. В същото време китайските компании се изправят пред все по-тежки инспекции в чужбина, изключително при администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, като голям брой огромни покупко-продажби получават възбрана от регулаторите въз основа на терзания за националната сигурност.

Инвестициите на Китай в Северна Америка бележат общ растеж от 19 %, само че покачването се дължи и на извънредно ниските инвестиции през цялата 2018 година. Увеличението се вижда в Съединени американски щати, до момента в който в Канада цифрите не означават смяна.

Към края на юни китайски компании са създали директни вложения от $3,3 милиарда в Северна Америка и $9 милиарда в Европа. За съпоставяне, през същия интервал на 2017 година китайските вложения на Стария континент доближиха пик от $53,9 милиарда. През втората половина на 2016 година пък бе върхът в Съединени американски щати - $28,4 милиарда. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР