Китайските компании, които са включени в т.нар. черен списък“ на

...
Китайските компании, които са включени в т.нар. черен списък“ на
Коментари Харесай

Китайските компании, на които са наложени санкции са намерили вратички, за да работят в САЩ

Китайските компании, които са включени в така наречен „ черен лист “ на Министерството на търговията на Съединени американски щати и са подложени на наказания употребяват разнообразни трикове, с цел да продължат да вършат бизнес в страната.

Според The Wall Street Journal, най-често срещаният метод за това е да се основават дъщерни сдружения и свързани юридически лица под други имена.

Като образец за такава активност се показва American Lidar, която е записана в Мичиган през декември предходната година и е трябвало да се намира в непосредствена непосредственост до три огромни американски автомобилни производители. Оказа се, че зад сдружението стои китайският производител на лидари Hesai Group, само че това не било упоменато в документите за регистрация. По-рано американските управляващи сметнаха Hesai за опасност за националната сигурност на страната и включиха компанията в листата със наказания, като по този метод ѝ не разрешиха да прави бизнес с американски компании.

В отчета се споделя, че фирмите от Китай се пробват да се изолират от дейностите на антикитайската политика на Вашингтон. За тази цел те се преименуват и записват сдружения в Съединени американски щати, което им разрешава да продължат да доставят продуктите си в страната.

„ Китайските компании понасят удари, само че по-късно поправят бизнес тактиката си и не престават в друга посока. “

каза Дерек Сизърс, някогашен член на комисията за обзор на американско-китайските стопански връзки и връзките в региона на сигурността

Дъщерното сдружение на китайската биотехнологична компания DGI Group в Масачузетс се прекръсти и промени името си, а известният производител на дронове DJI Technology подписа договорка с американски стартъп за продажба на дронове в Съединени американски щати преди възможна възбрана за внасяне на устройства в страната.

Китайският телекомуникационен колос Huawei сътвори дъщерно сдружение в Съединени американски щати, наречено Futurewei и го направи още преди държавното управление на Съединени американски щати да наложи ограничаващи ограничения преди няколко години.

Адвокатите означават, че опитите на китайски компании да реалокират производството си, да трансформират марката си в Съединени американски щати или да основат дъщерно сдружение са законни. Подобни дейности обаче се възприемат отрицателно от регулаторните органи в бранша, защото те не могат да ползват законите, когато не е ясно кой стои зад дадена компания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР