Китайските градове са имали по-малко дни с добър въздух през

...
Китайските градове са имали по-малко дни с добър въздух през
Коментари Харесай

Влошава се положението с мръсния въздух в Китай

Китайските градове са имали по-малко дни с " добър въздух " през първата половина на 2017 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година, макар напъните на държавното управление да ограничи непрестанния смог. Това демонстрират публични данни, представени от " Ройтерс ".

Китай даде обещание да стартира битка с излъчванията от изгарянето на въглища и от транспортните средства, да усили вложенията в чиста сила и да санкционира замърсителите в опит да усъвършенства качеството на въздуха във втората по величина международна стопанска система.

Ала ограниченията към момента не са дали резултат през първите шест месеца на годината.

От отдела за мониторинг към Министерството на околната среда показват, че 338 града са съобщили за " положително " или " чудесно " качество на въздуха през 74,1 % от дните през първото полугодие, което е спад от 2,6 % от предходната година.

В Пекин и близките региони съотношението на дните с " добър въздух " е спаднало с 7,1 % от предходната година до 50,7 %, до момента в който плътността на рисковите частици се е повишила с 14,3 %.

Жителите на северните елементи на Китай бяха ядосани от замърсяването на въздуха през миналата зима, откакто близо една девета от цялата страна беше обхваната от тежък смог в средата на декември.

Обществените учебни заведения и заводите бяха краткотрайно затворени, до момента в който придвижването на коли беше спряно.

През първата половина на годината са наложени санкции в размер на 610 млн. юана (90,44 млн. долара) за нарушавания на отбраната на околната среда, което е със 131% повече от предходната година.

Китайският министър председател Ли Къцян даде обещание по-чист въздух по време на годишната си конференция през март.

" Синьото небе към този момент не би трябвало да е разкош и няма да бъде ", зарече се министър председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР