Китайските държавни медии предупредиха Филипините да не причиняват проблеми и

...
Китайските държавни медии предупредиха Филипините да не причиняват проблеми и
Коментари Харесай

Реториката ескалира в спора между Китай и Филипините за Южнокитайско море

Китайските държавни медии предизвестиха Филипините да не „ предизвикват проблеми и безпорядък “ в Южнокитайско море, до момента в който напрежението продължава да кипи към противоречивите води.

Контролираният от страната вестник People's Daily насочи апела в коментар, оповестен в понеделник, в който се споделя, че Филипините неведнъж са нарушавали територията на Китай в района и са рискували да създадат сериозна „ неверна оценка “.

Коментарът открои филипинските действия покрай Second Thomas Shoal, богат на запаси воден път, който Манила заема, само че Китай твърди, че е негова лична територия.

Китайският People's Daily упрекна Съединените щати за поощряване на " провокативните " дейности на Филипините в региона, които съгласно него " безконтролно ескалират районното напрежение ".

„ Филипините разчитат на поддръжката на външни сили, подценяват положителната воля и въздържаност на Китай и неведнъж предизвикат правилата и крайния резултат на Китай “, се споделя в публицистичната публикация. Напис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР