Китайските държавни медии предупредиха, че страната може да влезе във

...
Китайските държавни медии предупредиха, че страната може да влезе във
Коментари Харесай

Китай плаши с война заради подкрепата на САЩ към Тайван

Китайските държавни медии предизвестиха, че страната може да влезе във война поради Тайван, в случай че Съединени американски щати одобри закон, насърчаващ по-близки американски връзки с самостоятелния остров, към който Пекин има териториални искания, оповестява " Ройтерс ".

Законодателството, което се нуждае единствено от подписа на американския президент Доналд Тръмп, с цел да се трансформира в закон, дефинира, че американската политика би трябвало да бъде такава, че да разрешава на американски публични лица на всички нива да пътуват до Тайван, с цел да се срещат с тайванските си сътрудници, позволява на високопоставени тайвански публични лица да влизат в Съединени американски щати и да се срещат с американски длъжностни лица.

Пекин преглежда либерален Тайван като непокорна провинция и неразделна част от " обединен Китай ", който не дава отговор на условията за връзки сред две страни, като в никакъв случай не се е отказвал от използването на мощ, с цел да сложи острова под собствен надзор.

В публицистична публикация с безапелационен звук, официозът China Daily акцентира, че в случай че законопроектът се трансформира в закон, това единствено ще насърчи тайванския президент Цай Ингвен да продължи да отстоява суверенитета на острова.

" След като Съединени американски щати са обвързани от вътрешното право да работят в полза на острова в този случай, това единствено би дало съображение на наблюдението, че слизането в пъкъла е елементарно ", се акцентира многозначително в публицистичната публикация.

Враждебността на Китай към Тайван набъбна след избора на Цай Ингвен за президент през 2016 година Пекин се съмнява, че Цай се стреми към оповестяване на публична самостоятелност, прекрачвайки алената линия за водачите на Комунистическата партия в Пекин, макар че водачът на Тайван увери, че желае да поддържа статуквото и се ангажира да подсигурява мир.

Тайван приветства американското законодателство.

Говорейки в столицата Тайпе, тайванският министър председател Уилям Лай съобщи, че Съединени американски щати са стабилен съдружник на Тайван и изрази дълбоката си признателност за признатото законодателство.

Във втора публицистична публикация, многотиражният китайски официоз Global Times акцентира, че Китай може да " предприеме целенасочени ограничения против силите, борещи се за самостоятелност на Тайван ".

" Военно видяно, силата на Народната освободителна войска промени радикално военната и политическата обстановка в протока ", се показва в публикацията, като се има поради тесният воден път, който разделя Тайван от неговия великански комшия.

" Благодарение на бързия си напредък континентален Китай към този момент си подсигурява несравнима стратегическа самодейност в тайванския пролив ", се добавя в материала. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР