Китайските американци, участвали във Втората световна война, бяха отличени в

...
Китайските американци, участвали във Втората световна война, бяха отличени в
Коментари Харесай

Китайски американски ветерани от Втората световна война, които са служили, въпреки че им е отказано американско гражданство, почетени от Конгреса

Китайските американци, взели участие във Втората международна война, бяха отличени в събота с гала със златен орден на Конгреса. Шестима ветерани се събраха в Националния музей на Втората международна война в Ню Орлиънс, с цел да одобряват достойнството от името на хилядите техни връстници, които са служили във войната. Това е най-високото самопризнание, което Конгресът може да даде на граждански жител на Съединени американски щати.

Около 20 000 китайски американци са служили по време на Втората международна война, само че след завръщането си в Съединени американски щати са изправени пред необуздана дискриминация и закони като Закона за изключване на Китай, което направи невероятно множеството китайски имигранти да станат жители. Тъй като актът не беше анулиран до 1943 година, това означаваше, че доста китайски членове на въоръжените сили на Съединени американски щати не са били жители по време на службата си във Втората международна война.

През 2018 година, след напън от групи на китайски ветерани, Конгресът одобри законопроект, който групово ги отлич...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР