Китайски законодател е направил предложение за преразглеждане на член 144

...
Китайски законодател е направил предложение за преразглеждане на член 144
Коментари Харесай

Китай иска да промени законите за криптовалутите – ето как

Китайски законодател е направил предложение за преразглеждане на член 144 от Наказателно-процесуалния кодекс на страната за да се рационализира процесът на разпит и заледяване на активи, свързани с притежавани от обвинените цифрови валути и други активи.

Законодателят посочи провокациите в границите на настоящата нормативна уредба, свързани с ефикасното ръководство, застраховане и оценка на цифровите валути. Дзян Фан, член на Националния национален конгрес и ръководител на адвокатската адвокатска фирма Hunan Renren, акцентира належащата нужда от усъвършенствания в системата за предписание с виртуални валути, употребена в правосъдните производства.

Дзян акцентира сложността на работата с класа валути в правосъдната процедура, като уточни техните отличителни характерности спрямо обичайните активи. Той уточни, че съществуващите институционални процедури, способи за следствие и техники за предписание с активи не са подобаващи за справяне с практическите условия, свързани с изземването, опазването и ликвидирането на цифрови валути, участващи в правосъдни каузи.

Освен това Дзян акцентира неналичието на единни регулаторни механизми за наложителни дейности като изземване и заледяване на виртуални валути, забъркани в правни каузи. Той посочи провокациите, подбудени от анонимността и децентрализирания темперамент на виртуалните валути, които попречват ефикасното наблюдаване, одита на транзакциите и напъните за събиране на доказателства.

Дзян означи присъщото несъгласие сред възбраната за циркулация на виртуални валути в страната и нуждата от предписание и реализация на такива активи, участващи в правни процедури. Той акцентира на икономическата стойност, заложена в иззетите виртуални валути, като допусна, че тя може да бъде употребена за обезщетяване на жертвите на незаконни действия, за гарантиране на законните им права и за предложение на опция на причинителите да възстановят вредите, което евентуално може да докара до намаляване на наказванията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР