Китайски военни учени заявяват, че страната им трябва да може

...
Китайски военни учени заявяват, че страната им трябва да може
Коментари Харесай

Китай: Трябва да сме готови да унищожим сателитите на Илон Мъск

Китайски военни учени декларират, че страната им би трябвало да може да деактивира или унищожи спътниците Starlink на SpaceX, в случай че те заплашват националната сигурност, написа South China Morning Post.

Проучването е ръководено от Рен Юанжен, академик работещ за Силите за стратегическа поддръжка на Народната освободителна войска на Китай. Съавторите включват няколко висши учени в отбранителната промишленост на страната.

Според документа в най-скоро време Китай би трябвало да създаде антисателитни средства, в това число система за наблюдаване на небето с невиждан мащаб и сензитивност.

Към момента групировката на Starlink в орбита е формирана от към 2000 спътника, само че проектът на Мъск е броят им да нарасне до над 10 000.

„ Трябва ни композиция от меки и твърди способи за ликвидиране, които ще деактивиран функционалностите на спътници на Starlink “, считат учените, съгласно които един от методите за това би бил повреждането на операционната система на съзвездието.

Основателят на SpaceX Илон Мъск се радва на голяма известност в Китай, където постоянно е апетитен за „ бизнесмен за образец “. Но рецензиите към Мъск и неговите компании се усилиха доста,

откакто предходната година два спътника на Starlink се приближиха рисково покрай китайската галактическа станция.

Рен Юанжен пресмята, че американските военни дронове и стелт изтребители могат да усилят скоростта си на предаване на данни над 100 пъти, в случай че употребяват Starlink.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР