Китайски власти тестват милиони свои граждани, налагат карантини и затварят

...
Китайски власти тестват милиони свои граждани, налагат карантини и затварят
Коментари Харесай

Китай тества милиони граждани след появата на огнища на коронавируса в три града

Китайски управляващи тестват милиони свои жители, постановат карантини и затварят учебни заведения след разкриване предходната седмица в три града на доста локални случаи на ковид, предава Асошиейтед прес.

С рухването на температурите са вкарват широкообхватни ограничения в градовете Тянцзин, Шанхай и Манчжоули макар дребния брой нови случаи в съпоставяне със Съединени американски щати и други страни, където има нови талази на инфекциите.

Много специалисти и държавни представители предизвестиха, че възможностите за разпространяване на вируса се усилват по време на студения сезон. Най-новите огнища демонстрират, че към момента има риск от завръщане на вируса, макар че в Китай той бе до огромна подложен под надзор.

Националната здравна комисия регистрира през днешния ден два нови локални случая на заразяване в Шанхай за последните 24 часа, с които те стават седем от петък насам. Китай е записал общо 86 442 случая и 4634 умряли от болестта, откогато вирусът за първи път бе открит в град Ухан, в Централен Китай в края на предходната година.

Двата последни доказани случая в Шанхай са били в непосредствен контакт с различен чиновник на летището, който е бил диагностициран с Covid-19 през ноември. Снощи интернационалното летище " Пудун " в града реши да тества чиновниците си, като до ранните часове на деня взе 17 719 проби. Плановете плануват тестване на още хора в близките региони, в случай че бъдат открити случаи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР