Китайски учени успяха да отгледат бъбречна тъкан с предимно човешки

...
Китайски учени успяха да отгледат бъбречна тъкан с предимно човешки
Коментари Харесай

Китайски учени отгледаха бъбреци с човешки клетки в ембриони на прасета

Китайски учени съумяха да отгледат бъбречна тъкан с най-вече човешки кафези в свински ембриони, с вярата в бъдеще по този начин да се основават органи за трансплантиране, оповестиха ДПА и Агенция Франс Прес.

Екипът, управителен от Лянсюе Лай от Института по биомедицина и опазване на здравето в гр. Гуанчжоу, разгласява резултатите си в списание Cell Stem Cell.
Методът се основава на изключването на гените SIX1 и SALL1 в ембрионите благодарение на инструмента Криспр/Кас, именуван постоянно генетична ножица.

Така ембрионите не развиват свински бъбреци и се основава празнота или ниша.

След това се инжектират плурипотентни човешки стволови кафези, взети от кръв от пъпна шнур. Те съумяват да се развият в нишата.

Специалистите признаван, че процедурата би трябвало да бъде усъвършенствана, като показват високия % на утежняване на положението на ембрионите. Необходимо е да се реши дали това е обвързвано с химеризма или с други аспекти на процедурата по инжектиране, пишат създателите.

Освен това бъбреците, които са се развили добре, не престават да съдържат повече от една трета свински кафези, а това може да докара до отменяне при трансплантация, споделят те.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР