Китайски учени твърдят, че вирусът COVID-19 е мутирал генетично до

...
Китайски учени твърдят, че вирусът COVID-19 е мутирал генетично до
Коментари Харесай

Китайски учени: Коронавирусът е мутирал генетично до два варианта, S-cov и L-cov

Китайски учени настояват, че вирусът COVID-19 е мутирал генетично до два разновидността: S-cov & L-cov . Те считат, че L-cov е по-опасен , като се отличава с по-висока опция за предаване и нанася повече щета на дихателната система на индивида, оповестява " Глобал таймс ".

55% от китайските МСП не са възобновили производството си , до момента в който някои от останалите 45%, които още веднъж работят, мъчно се връщат към естествения си потенциал, разяснява Син Губин, заместник-министър на Министерството на индустрията и осведомителните технологии на Китай.

Китайските предприятия са дали 65 000 комплекта здравно съоръжение на провинция Хубей от 3 март, в това число вентилатори и анализатори на кръв.

Повечето пациенти с COVID-19 са инфектирани или от вид L-coc или S-cov , само че за един пациент от Съединени американски щати , който е пътувал до Ухан, е открито, че е инфектиран и с двата .

250 000 защитни дрехи са изпратени в епидемиологичния епицентър Хубей за ден , което надвишава търсенето. Китай ще усили доставките за други елементи на страната и ще насърчи износа на защитно облекло на фона на ковид.

Дългият инкубационен интервал не е открит или докладван в Ухан или в други страни. Средният инкубационен интервал е 5-7 дни, по-дълъгият е 14 дни , само че няма данни, показващи по-дълга инкубация, изяснява Дю Бин, шеф на Медицинското поделение за лекуване, болница на Peking Union Medical College.

Според ново проучване на китайски учени: Разминаването сред вируса на SARS и COVID-19 е по-голямо, в сравнение с се смяташе досега; Заради предварителна защита, е понижена интезивността на по-разпространеният L-cov на COVID-19 в ранен етап на огнището на Ухан. Еволюционно " по-старите " и по-малко нападателните случаи на S-cov инфекции са се нараснали .
 Първи смъртен случай от ковид в арабския свят
Първи смъртен случай от ковид в арабския свят

Десетки хиляди хора по света са носители на новия вирус

Изследването е направено от учени в Пекинския университет в Пекин, Шанхайския университет и Китайската академия на науките .

В своето изследване на гени в 103 проби от ковид, който носи името SARS-CoV-2 и предизвиква заболяване, наречено COVID-19, те разкриват, че са разкрили две обособени версии, които са кръстили L и S .

Те настояват, че към 70% от пациентите са хванали L вариант, който е по-агресивен и по-бързо разпространяващ се от S. Но L е станал по-рядък , до момента в който S е станал по-често срещан.

S е по-малко нападателен, само че се счита, че е първият вариант на вируса и продължава да заразява нови пациенти.

Това може да е по този начин, тъй като болестта, което предизвиква, е по-малко тежко, което значи, че хората го носят по-дълго , преди да завършат в болница, което усилва риска от предаването му.

В отчета учените, водени от проф. Джиан Лу и доктор Джи Куй , разясняват: " Като се има поради, че вид L е по-разпространен в ранните стадии на епидемията в Ухан, честотата на вида L понижава след началото на януари 2020 година Човешката интервенция може да окаже по-тежък напън върху L вид, който може да бъде по-агресивен и да се популяризира по-бързо. "

" От друга страна, видът S, който е еволюционно по-стар и по-малко нападателен, може да се усили с относителна периодичност заради релативно по-слаб селективен напън. "

Обяснението на учените допуска, че защото при започване на огнището вариантът L заразява хората толкоз съществено , че тези, които го хващат, бързо са диагностицирани и изолирани , което значи, че има п о-малка опция за необятно разпространяване .

Смята се, че тази " човешка интервенция " е хоспитализация на хора с вируса и блокиране на региони, където той се популяризира бързо . Ако хората с избран вариант на вируса са признати в болница по-бързо от тези с различен вариант, това лимитира броя на други хора, които вариантът може да болести.

Вирусът би трябвало да разболее хората задоволително, че да го популяризират да вземем за пример посредством кашлица или кихане, само че не да са толкоз заболели, че да са приковани към легло или да загинат .

Ако вирусът е възпрепятстван да болести доста хора, този вариант може да почине и еволюцията - посредством оцеляване на най-силните - ще разреши на различен вариант, който може да болести повече хора, да стане преобладаващ.

S вариантът може да завоюва, защото предизвиква по-леки признаци , тъй че лишават повече време, пациент с цел да осъзнае, че е болен, увеличавайки риска от предаването му.

Професор Джиан и доктор Джи допълват: " Тези открития мощно поддържат незабавната нужда от по-нататъшни незабавни, всеобхватни изследвания , които комбинират геномни данни, епидемиологични данни и диаграми на клиничните признаци на пациенти с коронавирусна болест 2019 (COVID-19) ".

Проучването е оповестено в научното списание National Science Review.
 До 20 април ЕЦБ стопира пътуванията на чиновници поради ковид
До 20 април ЕЦБ стопира пътуванията на чиновници поради ковид

Посещения и конференции в централата във Франкфурт са прекъснати за същия период
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР