Китайски учени клонираха полицейско куче с надеждата, че програмата им

...
Китайски учени клонираха полицейско куче с надеждата, че програмата им
Коментари Харесай

Китайски учени клонираха полицейско суперкуче

Китайски учени клонираха полицейско куче с вярата, че програмата им ще понижи времето и разноските за образование, заяви организация „ Ройтерс “, базирайки се на китайски държавни медии.

Учените са кръстили четириногия клонинг Кунсюн и го дефинират като „ кучешкия еквивалент на Шерлок Холмс “.
Доли – първият клониран бозайник, се роди преди 20 години Човешкото клониране обаче се оказа комплицирано, рисковано и недопустимо от етична позиция
Той е генетично копие на друго полицейско куче, прецизира „ Ройтерс”.

В научната стратегия вземат участие биотехнологичната компания „ Сайноджийн “ и Селскостопанският университет на провинция Юнан. Тя е подкрепена от Министерството на публичната сигурност.

Снимка: Reuters

„ Сайноджийн “ се надява, че клонирането на огромен брой полицейски кучета ще понижи доста интервала за подготовка, акцентира заместник-генералният управител на компанията Джао Дзиенпин, представен от държавния вестник „ Глобал таймс”. Все отново той прибавя, че разноските по клонирането остават доста затруднение.

3-месечният Кунсюн ще бъде подложен на усилени тренировки, включващи разкриване на опиати, надзор на всеобщи вълнения и търсене на улики. Очаква се на възраст от към 10 месеца той към този момент да бъде изцяло подготвено полицейско куче, добавя „ Ройтерс “.
В Китай сполучливо клонираха примати Целта е да могат да се вършат по-ефективни опити с животни
За съпоставяне, образованието на едно нормално куче лишава към 5 години и коства към 500 000 юана (66 хиляди евро), без това да има гаранции за триумф, прибавя специалист от Селскостопанския университет на Юнан, представен от „ Ройтерс”. Учените не загатват какъв брой коства едно клонирано куче.

Първото куче-клонинг в света е основано в Южна Корея през 2005 година. Две години по-късно страната стартира да употребява клонирани животни от породата лабрадор ретривър в митниците за разкриване на опиати.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР