Китайски туристи хванаха жена, която се е опитвала да ги

...
Китайски туристи хванаха жена, която се е опитвала да ги
Коментари Харесай

Китайски туристи неутрализираха джебчийка в центъра на Велико Търново

Китайски туристи хванаха жена, която се е опитвала да ги обере в центъра на Велико Търново, заяви bTV.

Докато групата туристи се разхождала в града, една от дамите забелязала, че се прави опит да ѝ бръкнат в чантата. За секундите туристите обкръжават джебчийката и я смъкват на земята при цивилен арест.

Емине, която работи в региона на случая, става очевидец на случилото се. По думите ѝ групата китайски туристи се опитвали да обезвреждат дамата до идването на полицията. Тя пък викала да бъде пусната.

„ Такива случки ме вадят отвън равновесие, действах с фотографски инстинкт, откакто чух виковете. Изненада ме държанието на китайците – те бяха като смазана машина. Споделих, тъй като желая българите да видят по какъв начин се работи в такива обстановки. Те действаха като един ”, разяснява авторка на фотоси от мястото - Галина Александрова.

По думите на очевидците, всеки от китайската група е имал знания в бойните изкуства. Държали са се невъзмутимо и са изчакали полицията, без да се възмущават от преминаващите пешеходци.

Жената, уличена в джебчийство е на 26 години, от Самоводене – остарял познайник на полицията. Има няколко ареста за опит за кражба. В момента тя е в ареста за 24 часа. Не е ясно дали ще бъде формирано досъдебно или бързо произвеждане.

Днес ще бъдат конфискувани записите от охранителните камери в региона. Групата китайски туристи отказали да застанат пред камера.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР