Китайски спасители успяха да извадят на повърхността 11 от 22-та

...
Китайски спасители успяха да извадят на повърхността 11 от 22-та
Коментари Харесай

Спасиха 11 китайски миньори след 14 дни под земята

Китайски спасители съумяха да извадят на повърхността 11 от 22-та миньори, затрупани след детонация преди 14 дни в златна мина в северната провинция Шандун, заяви китайската държавна телевизия, представена от Ройтерс.

Кадрите демонстрираха първия от избавените при изваждането му от мината. Мъжът беше изведен с черна превръзка на очите и извънредно измършавял. По-късно бяха извадени още трима от друга изложба в мината, един от които е ранен. След това бяха извадени още трима от същата изложба.
Спасителите поддържат контакт по телефона с останалите, затрупани на 580 м дълбочина, и към този момент съумяват да им доставят храна, вода и облекла.

Първият избавен през днешния ден миньор се е намирал в бранш по-близо до повърхността.
Смята се, че при детонацията на 10 януари, до момента в който мината още се строеше, е умрял един човек. Съдбата на останалите 11 е незнайна, оповестява Асошиейтед прес.

Шахтата на мината е блокирана на 350 м под повърхността от 70 тона парчета. Спасителите прокопаха спомагателни шахти за да споделят с оживелите.
Мениджърите на мината са арестувани, тъй като са се забавили над 24 часа, преди да оповестят за случая. Причината за детонацията не се оповестява.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР