Китайски служители съобщиха днес, че издирването на останки от разбилия

...
Китайски служители съобщиха днес, че издирването на останки от разбилия
Коментари Харесай

Издирването приключи: Събраха над 49 000 парчета от падналия Боинг 737 в Китай

Китайски чиновници оповестиха през днешния ден, че издирването на остатъци от разрушилия се предходната седмица аероплан " Боинг 737-800 " на самолетната компания " Чайна ийстърн еърлайнс " на процедура е завършило и са били открити повече от 49 000 части от него, съобщи Асошиейтед прес.
Още по темата
Полет ЕмЮ5735 падна от височина 8800 метра и се разруши в планинска околност в Южен Китай, което аргументи гибелта на всички 132 пасажери на борда. В резултат от злополуката се образува бездънен 20 метра кратер , разгоря се пожар в покрайнината и останките от самолета бяха разпръснати в просторен регион, като някои от тях даже бяха заровени подземен.

Чжу Тао, шеф по сигурността от китайската Гражданска въздухоплавателна администрация, сподели на конференция, че след траяло съвсем 10 дни търсене са били открити значими елементи от самолета, в това число хоризонталния стабилизатор, мотор и остатъци от края на дясното крило .

Разследването на аргументите за злополуката е изправено пред няколко провокации, като да вземем за пример неочакваното намаляване на самолета без каквото и да било предизвестие, неналичието на контакт с водачите от наземния надзор, както и че самолетът се е разрушил на толкоз дребни части.

Двете " черни кутии " - устройствата, записващи данни за полета и гласовете в кабината - са били открити и изпратени за разбор в Пекин. Чжу сподели, че се чака отчетът от предварителното следствие да бъде подготвен до 30 дни от датата на злополуката - 21 март.

Екип от американски следователи от Националния съвет за сигурност на превоза и съветници от " Боинг " и Федералната авиационна администрация са получили визи за пътешестване до Китай, с цел да вземат участие в следствието, според дългогодишни интернационалните съглашения. Производителят на мотори CFM ще поддържа следствието, само че няма да изпраща никого в Китай.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР