Китайски съд обяви днес, че е осъдил канадски гражданин на

...
Китайски съд обяви днес, че е осъдил канадски гражданин на
Коментари Харесай

Китайски съд осъди на смърт още един канадец заради наркотици

Китайски съд разгласи през днешния ден, че е осъдил канадски жител на гибел за превозване и произвеждане на опиати. Това е втори канадец, получил смъртна присъда в Китай за опиати за последните два дни и четвърти, откогато Канада задържа високопоставена служителка на "Хуавей " през 2018 година, съобщи Ройтерс.

Канадският жител Е Цзянхуей беше наказан след развой в южния град Фошан, разгласи на уеб страницата си националният съд от междинна инстанция.

Полицията откри 218 кг бели кристали, съдържащи екстази, в стаята, употребена от Е и още петима мъже, съгласно известие в локални медии.

Един от петимата, които са китайски жители, също е наказан на гибел, а останалите са получили ефикасни присъди, вариращи от 7 години до пожизнен затвор, съгласно известието на съда.

Осъдителната присъда на Е и неговите съучастници беше оповестена единствено ден, откакто различен китайски съд осъди канадския жител Сюй Вейхун на гибел за произвеждане на опиати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Канадец наказан на гибел в Китай за произвеждане на дрога

Отношенията сред Китай и Канада се утежниха незабавно откакто канадската полиция задържа основния финансов шеф на "Хуавей текнолоджис " Мън Ванчжоу във Ванкувър по искане на Съединени американски щати.

Миналата година Китай осъди канадците Робърт Лойд Шеленбърг и Фан Вей на гибел по обвинявания, свързани с опиати, в две обособени каузи. И двамата са обжалвали първоинстанционните си присъди.

Говорителят на канадското външно министерство Джон Бабкок сподели, че Канада упорства за благосклонност за всички канадски жители, които са наказани на гибел.

Китайско-канадските връзки внезапно се утежниха след ареста на госпожа Мън. Двама други канадци - предприемачът Майкъл Спавър и някогашният посланик Майкъл Ковриг, бяха арестувани в Китай броени дни след ареста на Мън и през юни т.г. бяха упрекнати в шпионаж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР