Китайски официални представители планират евентуално пътуване на китайския президент Си

...
Китайски официални представители планират евентуално пътуване на китайския президент Си
Коментари Харесай

Стратегически преговори! Си Дзинпин планира пътуване зад граница, включващо и среща с Джо Байдън

Китайски публични представители възнамеряват вероятно пътешестване на китайския президент Си Цзинпин до Югоизточна Азия през ноември. Ако това се реализира, пътуването би било първото зад граница на китайския водач от началото на пандемията от Ковид-19, съобщи Ройтерс.

По време на това пътешестване би могла да се реализира и среща на Си с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, оповестява в. " Уолстрийт джърнъл ".

Екипът на Байдън отдавна желае да провежда сходно нещо, само че към момента не е удостоверил, че сходна среща сред двамата ще има. Според осведомен с въпроса представител на Белия дом администрацията продължава да работи за нейното осъществяване, а Байдън е отворен към концепцията за сходна среща със Си, която би могла да се състои в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Индонезия през ноември.

Си и Байдън разискаха въпроса за сходна среща по време на телефонния си диалог на 28 юли, траял над два часа и отдаден и на визитата на Нанси Пелоси в Тайван, както и на други тематики.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР