Китайски мозъчен тръст разпространи рядко за страната публично възражение срещу

...
Китайски мозъчен тръст разпространи рядко за страната публично възражение срещу
Коментари Харесай

Китайски мозъчен тръст възрази срещу политиката за нулев ковид


Китайски мозъчен концерн популяризира рядко за страната обществено несъгласие против строгата политика за " нулев коронавирус " на Китайската комунистическа партия (ККП), в което декларира, че тя води до затваряне на градове и до прекратяване на търговията, пътуванията и промишлеността. Мозъчният концерн приканва за смяна на въпросната политика, с цел да се предотврати " стопански застой ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32078
Изследователският център АНБАУНД не оповести елементи за това какви биха могли да бъдат измененията в политиката за битка с ковид, само че уточни, че държавното управление на президента Си Цзинпин би трябвало да се концентрира върху попречване на намаляващия стопански напредък. 

" Предотвратяването на икономическия застой би трябвало да бъде приоритет ", съобщи мозъчният концерн в отчет със заглавие: " Време е Китай да поправя политиката си за надзор и предварителна защита на вируса ". Текстът беше оповестен в неделя в акаунта на изследователския център в приложението " УиЧат " и в микроблога " Уейбо ", само че през днешния ден беше заличен и от двете платформи.

Ограниченията против разпространяването на ковид евентуално ще останат в действие най-малко до момента в който не се организира конгресът на ККП през октомври и ноември, на който се Си да наруши традицията и да одобри трети подред петгодишен лидерски мандат.

Икономисти предизвестяват, че Китай би трябвало да ускори икономическия си напредък, който през първото полугодие спадна до 2,5 % по отношение на миналата година. Това възлиза на по-малко от половината от 5,5-те %, които бяха публично заложени като цел за тази година. Икономическият спад настъпи, откакто в края на март Шанхай и други индустриални центрове бяха затворени като част от битката с разпространяването на ковид. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР