Китайски лекари твърдят, че европейските им колеги повтарят направените грешки

...
Китайски лекари твърдят, че европейските им колеги повтарят направените грешки
Коментари Харесай

Китайски лекари: Европа повтаря нашите грешки

Китайски лекари настояват, че европейските им сътрудници повтарят направените неточности при битката с разпространяването на новия ковид в град Ухан, от където стартира епидемията, оповестява Bloomberg.
Отбелязва се, че преди всичко става дума за незадоволителна отбрана на медицинските служащи, които всекидневно контактуват със инфектираните, изключително отоларинголозите. " Лекарите са в доста непосредствен контакт с пациентите и по тази причина те се заразяват толкоз елементарно. Трябва да научите лекарите и да обяснявате по какъв начин да се защищават ", сподели Дю Бин, началник на отделението за интензивно лекуване в болничното заведение на Медицинския лицей на Пекинския съюз.
Според Bloomberg, неналичието на защитна екипировка и неразбирането на природата на вируса са били причина хиляди здравни служащи да се разболеят през първите седмици на епидемията в Китай. Поне 46 от тях починаха.
Освен това китайските лекари припомниха нуждата от осъществяване на допустимо най-вече проби, защото постоянно болестта може да бъде леко или безсимптомно.
„ Не мога да си показва по какъв начин е допустимо да се разпознават случаи и да се открият контакти на болните, в случай че не организирате проби “, сподели Дю Бин. Отбелязва се, че навременното тестване за ковид се е трансформирало в самобитен индикатор за компетентността на националните държавни управления и здравните системи.
Епидемията от новата коронавирусна болест в Китай, избухнала в края на 2019 година, се популяризира допълнително от 130 страни и бе приета за пандемия от Световната здравна организация (СЗО). По последни данни над 180 хиляди души са се заразили по света, а към 7 хиляди са умряли.
Още: " Сърбия вкара комендантски час за хора над 65 години "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР