Китайски лекар e ударил 82-годишната си пациентка три пъти в

...
Китайски лекар e ударил 82-годишната си пациентка три пъти в
Коментари Харесай

Неуспешна анестезия: Хирург удари пациент три пъти по лицето по време на операция ВИДЕО

Китайски доктор e блъснал 82-годишната си пациентка три пъти в лицето, докато е правил интервенция на очите й. За това пише Daily Mail.

Китайските управляващи проверяват една от лечебните заведения по отношение на случай през 2019 година - твърди се, че хирург е блъснал пациент, който е оперирал по това време. Този момент е уловен от камера. Видеото стана вирусно в китайските обществени медии тази седмица и провокира отвращение измежду потребителите.

На видеото се вижда по какъв начин хирургът удря най-малко три пъти пациента по главата по време на очна интервенция. Aier China, която ръководи мрежа от профилирани лечебни заведения, споделя, че случаят е станал по време на интервенция в клиника в Гуиган, град в югозападен Китай.

След събитието управлението е отстранило хирурга. Генералният шеф на болничното заведение също е уволнен.

Пациентът е 82-годишна жена, като по време на интервенцията е развила нетърпимост към местна упойка. Жената неведнъж движеше главата и очните си ябълки, се споделя в изказване на компанията. Тъй като пациентът е разговарял единствено на локалния акцент и не е реагирал на предизвестията на лекаря на мандарин, хирургът се е отнесъл жестоко към пациента в незабавна обстановка.

Според локалните управляващи пациентът е останал със синини.

След интервенцията управлението на болничното заведение се извини и заплати 500 юана (70 $, 2628 гривни) като отплата, споделя синът на пациентката в изявление за локални медии. Той също по този начин оповестява, че майка му е отчасти сляпа с лявото си око, макар че не е ясно дали това се дължи на побоя.

Въпреки че случаят се е случил през декември 2019 година, обществеността разбра за него едвам предходната седмица, откакто доктор Ай Фенг показа запис от камерата за видеонаблюдение на интервенцията. 



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР