Китайски компании от селското стопанство ще инвестират в нов логостичен

...
Китайски компании от селското стопанство ще инвестират в нов логостичен
Коментари Харесай

​Китайски компании ще инвестират в нов логостичен център край Пловдив

Китайски компании от селското стопанство ще влагат в нов логостичен център край Пловдив. Базата ще проработи до края на годината в индустриална зона Тракия. Това стана ясно по време на третата работна среща на регионалните шефове, която се организира в Пловдив през днешния ден, по линия на Инициативата 16+1 - за сътруничество сред страните от Централна и Източна Европа и Китай.

Пловдив

Благодарение на партньорството с китайската страна Аграрният университет в Пловдив към този момент разполага с съвременен демострационен парк. Бъдещият логистичен център в индустриалната зона ще е за електронна търговия със селскостопански артикули.
Васил Гелев, изпълнителен шеф на Център за поощряване на съдействието в региона на селското стопанство: Очакваме повече от 100 компании да открият логистични хранилища на своите компании, като всяка една от тях ще влага сред 1 и 3 милиона китайски юана, което се равнява на към половин милион евро.
По данни на Българската национална банка обаче през 2016 година размерът на китайските вложения у нас е негативен – минус 3,3 млн евро. Това значи, че фирмите изтеглят парите си от България към Китай. Една от аргументите са тежести в данъчното облагане за страните отвън Европейски Съюз.
Кръстьо Белев, Българо-китайска асоциация за бизнес развиване в Пекин: Не се реинвестират китайски пари. Повече има отлив на пари към Китай в сравнение с противоположното. На междинното равнище в администрацията има хора, които безусловно пречат. Има и ревнивост в Европейски Съюз, да си го признаем.
Преките китайски вложения зад граница през предходната година доближават 200 милиарда $. Интересът е най-много към страните от Централна и Източна Европа в сферите на вложенията, превоза, финансите. Само в Португалия са налети над два и половина милириада евро.
Н.Пр.Джан Хайджоу, ексклузивен и пълномощен дипломат на Китайската национална република в България: Вчера по време на 19-ия конгрес на Китайската комунистическа партия президентът на нашата страна разгласи за национална политика това Китай още повече да отвори вратите си към света и към Европа за нови вложения и интернационалните връзки, в това число в региона на културата и туризма.
По време на срещата в Пловдив България регистрира растеж на китайските туристи. Разкриването на директните полети до Китай от множеството европейски страни би нараснал неведнъж потока, считат вложители. В момента огромна китайска самолетна компания кандидатства за концесионер на летище Пловдив. В проектите ѝ са директи карго и пасажерски линии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР