Китайски хакери използваха уязвимост в облачна услуга на Microsoft, за

...
Китайски хакери използваха уязвимост в облачна услуга на Microsoft, за
Коментари Харесай

Китайски хакери хакват пощенските кутии на правителството на САЩ чрез уязвимост в облачната услуга на Microsoft

Китайски хакери използваха накърнимост в облачна услуга на Microsoft, с цел да се насочат към некласифицираните пощенски кутии, принадлежащи на американските държавни организации. Според The ​​Washington Post, казусът е открит предишния месец и не визира никакви секретни държавни системи.

„ Служителите неотложно се свързаха с Microsoft, с цел да открият източника и уязвимостта в тяхната облачна услуга. Ние ще продължим да слагаме високи условия за сигурност към доставчиците на държавни услуги в Съединени американски щати “ — сподели Адам Ходжис, представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати.

Според източника, ФБР проверява този случай. Най-вероятно дребен брой пощенски кутии са били хакнати в хода на офанзивата, макар че точния брой не е разгласен. Освен това се споделя, че принадлежащите на чиновниците на Пентагона пощенски кутии, представителите на разследващите организации и военните не са били хакнати.

Microsoft сподели в изказване по отношение на случая, че компанията е съумяла да ограничи нежеланите последствия от хакерската атака, която е била най-вече ориентирана против държавните организации и е фокусирана върху шпионажа и кражбата на данни. Microsoft организира лично следствие на случая, по време на което се откри, че офанзивата е проведена от китайски хакери от групата Storm-0558. Според ИТ-гиганта, нападателите са съумели да получат достъп до пощенските кутии на към 25 организации, в това число и държавни организации. В известието на Microsoft се отбелязва, че премахването на нежеланите последици за всички консуматори, наранени от офанзивата, към този момент е приключено.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР