Китайски гражданин се призна за виновен в заговор за извършване

...
Китайски гражданин се призна за виновен в заговор за извършване
Коментари Харесай

Китайски учен се призна за виновен за кражба на търговски тайни на САЩ

Китайски жител се призна за отговорен в скрит план за осъществяване на стопански шпионаж, откакто беше упрекнат в опит да открадне търговски секрети от американската агрохимическа компания Monsanto, до момента в който пребиваваше в Съединени американски щати, предава RT.

44-годишният Сян Хайтао „ заговорничи да открадне комерсиална загадка “ от компанията „ за да облагодетелства непознато държавно управление, а точно Китайската национална република “, твърди Министерството на правораздаването на Съединени американски щати в изказване в четвъртък.

Твърди се, че Xiang се е опитал да открадне комерсиалната загадка, до момента в който е работил като академик за Monsanto в щата Мисури, където е централата на компанията. След като Xiang напусна работата си, той твърди, че е закупил еднопосочен самолетен билет до Китай и управляващите са разкрили копие на логаритъма на Monsanto „ Nutrient Optimizer “ – който компанията счита за комерсиална загадка – на едно от неговите електронни устройства.

Обвиняемият се призна за отговорен по обвиняването тази седмица и го грози до 15 години затвор и санкция от 5 милиона $. Присъдата му е планувана за 7 април.

„ Не можем да позволим на американски жители или непознати жители да предават сензитивна бизнес информация на съперници в други страни “, сподели американският прокурор Сейлър Флеминг, наричайки сходни закононарушения „ заплаха за стопанската система на Съединени американски щати “ и „ нашата национална сигурност “.

Помощник-директорът на отдела за контраразузнаване на ФБР Алън Е. Колър-младши дефинира „ американския служащ “ като основната жертва, „ когато съперници, като държавното управление на Китай, крадат технологии, с цел да развият своите стопански системи “.

„ Противниците желаят освен военни технологии, създадени в секрети лаборатории; в този случай това е селскостопанска технология, употребена от американските фермери за възстановяване на добивите “, предизвести той.

Признаването на виновност е последната победа във войната на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати против хипотетичната китайска интервенция.

Миналия месец някогашният началник на катедрата по химия на Харвардския университет беше приет за отговорен по няколко обвинявания за връзките му с Китай и Технологичния институт в Ухан. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР