Китайски доклад предупреждава, че Пекин е изправен пред засилваща се

...
Китайски доклад предупреждава, че Пекин е изправен пред засилваща се
Коментари Харесай

Китай предупреден да се подготви за въоръжен конфликт със САЩ

Китайски отчет предизвестява, че Пекин е изправен пред засилваща се враждебна вълна на фона на пандемията от ковид, която може да тласне връзките със Съединени американски щати към спор.

Това оповестиха пред " Ройтерс " източници, които са осведомени с вътрешния документ.
 Съединени американски щати упрекват: Китай и Русия се възползват от COVID-19, с цел да прокарват ползите си в Европа
Съединени американски щати упрекват: Китай и Русия се възползват от COVID-19, с цел да прокарват ползите си в Европа

Създавали разделения в НАТО и Европейски Съюз

Докладът, показан през април от Министерството на държавната сигурност пред водачите в Пекин, в това число и пред президента Си Дзинпин, заключава, че световните антикитайски настроения са на най-високото си равнище от събитията на площад " Тянанмън " през 1989 година , разясниха източниците.

В резултат Пекин е изправен пред вълна от антикитайски настроения, водена от Съединени американски щати, и би трябвало да се приготви за най-лошия сюжет - въоръжен спор сред двете световни сили, съгласно източниците, осведомени със наличието на отчета, поискали анонимност поради деликатността на информацията.

Докладът е направен от Китайските институти за модерни интернационалните връзки (CICIR), обвързван с Министерството на държавната сигурност.
 Британското разузнаване осведомило държавното управление, че Китай е излъгал за ковид
Британското разузнаване осведомило държавното управление, че Китай е излъгал за ковид

Бивш върховен представител на Ми-6 разкри, че разследващите организации са знаели какво " в действителност се случва " в Китай

" Ройтерс " не е разглеждал документа, само че е разказан от източниците, които имат директен достъп до информацията.

В отговор на въпроси на " Ройтерс " за отчета представител на външното министерство съобщи, че няма съответната информация. Агенцията не може да се свърже с Министерството на държавната сигурност за коментар.

CICIR е авторитетен институт, който до 1980 година е бил част от Министерството на държавната сигурност. Институтът поучава китайското държавно управление в областта на външната политика и сигурността.
 Помпео: Имаме големи доказателства, че Covid-19 е тръгнал от китайска лаборатория
Помпео: Имаме големи доказателства, че Covid-19 е тръгнал от китайска лаборатория

В един миг топ дипломатът на Съединени американски щати наподобява си опонираше

Отношенията сред Китай и Съединени американски щати са на най-лошото си равнище от десетилетия . Има надълбоко съмнение и търкания сред двете страни поради нелоялна търговия и кражба на технологии, обстановката с Хонконг, Тайван и Южнокитайско море, а в този момент и поради ковид.

В Пекин имат вяра, че Съединени американски щати желаят да спрат възхода на Китай.

В документа се заключава, че Вашингтон гледа на възхода на Китай като опасност за националната сигурност и стопанската система на Съединени американски щати , а също и като на предизвикателство пред западните демокрации. Подчертава се също, че Съединени американски щати целят да дестабилизират Китайската комунистическа партия посредством подкопаване на публичното доверие.
 Коронавирус: Китай отново не записва
Коронавирус: Китай отново не записва " домашно " новозаразени за 24 часа

Няма и умряли през миналото денонощие

В документа, разказан пред " Ройтерс ", се предизвестява, че антикитайските настроения могат да усилят съпротивата против инфраструктните планове на Китай към самодейността " Един пояс, веднъж ", а също по този начин Вашингтон може да усили финансовата и военната помощ за районни съюзици, което да докара до по-голяма неустойчивост на обстановката със сигурността в Азия.

Един от източниците, осведомени със наличието, съобщи, че някои в китайската разследваща общественост гледат на отчета като на китайската версия на " Телеграмата на Новиков " . В телеграмата на руския дипломат във Вашингтон Николай Новиков от 1946 година се акцентират заплахите о т икономическата и военна упоритост на Съединени американски щати след Втората международна война.

Депешата на Новиков е в отговор на " Дългата депеша " на американския посланик Джордж Кенан, в която предизвестява, че Съветският съюз не вижда опция за спокойно взаимно битие със Запада и че сдържането е най-хубавата дълготрайна тактика против Москва.

Двата документа водят до оформянето на стратегическото мислене, несъмнено от двете страни по време на Студената война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР