Китайски банки са спрели да приемат плащания както в рубли,

...
Китайски банки са спрели да приемат плащания както в рубли,
Коментари Харесай

Китайски банки спряха да приемат юани от Русия

Китайски банки са спрели да одобряват заплащания както в рубли, по този начин и в юани от Русия. Това се дължи на опасенията от вторични наказания от страна на Съединени американски щати след усилването на контрола върху транзакциите, написа в. " Известия ".

Става дума за 13-тата и 15-тата по величина банки в страната - Ping An Bank и Bank of Ningo. Рестрикции са въвели и DBS Bank, Great Wall West China Bank, China Zheshang Bank и кредитни институции с интернационален капитал като локалните клонове на HSBC, CitiBank, Standard Chartered Bank, BNP Paribas и така нататък
 Консорциум с присъединяване на Лукойл купува
Консорциум с присъединяване на Лукойл купува " съветския Гугъл " за $5,2 милиарда, заплащане в юани

Yandex NV, компанията майка на Яндекс продаде съветския си бизнес на частни съветски вложители

Мярката е въведена от средата на януари 2024 година, разяснява пред съветското издание източник от банковия бранш. Преди това имаше усложнения с доларовите заплащания, само че най-малко тези в китайската валута минаваха без проблем.
 Саудитска Арабия не желае да търгува нефт в юани
Водещата страна в ОПЕК не желае да търгува нефт в юани

Страната избира (засега) единствено разплащания в долари

От началото на годината 3 от четирите топ банки на Китай не одобряват заплащания от глобени съветски банки. Доста стеснен е и режимът на разрешените заплащания сред Русия и Турция. Отново приличната са глобите - кредитните институции се притесняват да не попаднат под ударите на Вашингтон, изключително в случай че имат клонове в Съединени американски щати.

За момента съветските компании се оправят с проблемите към заплащанията посредством регистрация на юридическо лице в " другарска " страна, само че в Русия се надяват на трайно решение след идна среща на най-високо равнище по въпроса.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР