Китайската ZTE Corp. премина в контраатака и заяви, че решението

...
Китайската ZTE Corp. премина в контраатака и заяви, че решението
Коментари Харесай

ZTE: САЩ поставят под риск съществуването ни

Китайската ZTE Corp. мина в контраофанзива и съобщи, че решението на американското държавно управление да вкара 7-годишна възбрана за покупка на съставни елементи от Съединени американски щати е " извънредно непочтено " и " недопустимо ".

Базираният в Шънджън производител на информационно съоръжение - вторият максимален в страната след Huawei, съобщи, че ще пази правата си по правосъден ред, без да прецизира какви съответни ограничения ще предприеме.

В публично изказване, оповестено на нейната интернет страница, компанията твърди, че възбраната " освен слага под жестока заплаха оцеляването на ZTE, само че и вреди на ползите на всички сътрудници на ZTE, в това число огромен брой американски компании ".

Случаят " налива масло в огъня " в връзките сред Китай и Съединени американски щати. ZTE разчита на доставки от Qualcomm Inc, Micron Technology Inc., Lumentum Holdings Inc и Acacia Communications Inc. Забраната даже може да накара компанията да спре да употребява операционната система Android на своите смарт телефони.

Акциите ѝ на тържищата в Шънджън и Хонконг са спряни от търговия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР