Китайската Xiaomi иска да се отърве от имиджа си на

...
Китайската Xiaomi иска да се отърве от имиджа си на
Коментари Харесай

С най-скъпия си телефон Xiaomi хвърля ръкавицата към Apple и Huawei

Китайската Xiaomi желае да се отърве от имиджа си на продавач на евтини смарт телефони. Вторият максимален производител на смарт телефони в Китай разчита на най-скъпия си модел до момента, с цел да се оправи с съперниците Huawei и Apple вкъщи, като в същото време остави по-голям отпечатък в Европа.

Китайската компания показа Mi MiX 3, четвъртото потомство от серията, въведена през 2016 година Най-новото изпитание на Xiaomi за устройство с първокласни функционалности включва 6.4-инчов безрамков екран, мощен процесор на Qualcomm и първокласен керамичен корпус. Предните камери са ситуирани на плъзгаща се структура, скрита зад екрана, премахвайки канала, разпространяван от iPhone, написа Bloomberg.

Устройството ще бъде пуснато в продажба от ноември, започвайки от 475 $, а специфичното издание " Забранения град " ще коства 720 $. То отбелязва напъните на водача Лей Джун да реализира по-голям прогрес на по-печелившия премиум пазар, доминиран от Apple, Samsung и - във все по-голяма степен - от китайския противник Huawei. Именно това е мястото, където клиентите имат по-дълбоки джобове, с цел да заплащат услуги като музика и игри, които Xiaomi смята за бъдещето на бизнеса си.

Xiaomi се пробва да открадне пазарен дял от водача в Китай Huawei, изключително сегмента на смарт телефони над 3000 юана (432 долара), който господства с помощта на устройствата от серията P и Mate. Компанията на Лей Джун желае да има по-голямо наличие в Европа, основополагащ камък към пробив в Съединени американски щати.

И двата пазара са от жизненоважно значение за поддържането на темпото на напредък на приходите. Xiaomi към този момент е доставила над 100 млн. смарт телефони през годината, надхвърляйки продадените устройства през цялата 2017 година, главно с помощта на пласирането на по-евтини модели в Индия и други страни.

" Фокусирахме се върху вътрешните си благоприятни условия през тази година, с цел да се подготвим за бъдеща конкуренция. Най-големите марки влагат мощно в камери и изкуствен интелект. Това са областите, които ще бъдат решаващи за най-големите снабдители и по-малките играчи ", сподели Лей Джун на събитие в Забранения град, вековният някогашен императорски замък в сърцето на Пекин.

MiX 3 ще употребява нормалните спомагателни екстри, ръководени от изкуствен интелект, като автоматизирано замъгляване на фона при селфита. Флагманският смарт телефон на Xiaomi разполага с 6.3-инчов FHD+ AMOLED екран, поддържащ гражданска война 19.5:9.

Камерите са общо 4 - на гърба има две 12-мегапикселови широкоъгълни камери с телеобектив, а плъзгащият се начело комплект включва 24-мегапикселова камера и 2-мегапикселов датчик за дълбочинно наблюдаване. Камерите му са с благоприятни условия, сравними с тези на Samsung Galaxy Note 9 и HTC U12+ - знак, че смарт телефонът желае да се конкурира с най-хубавите на пазара./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР