Китайската ВЕЦ Байхетан - втората най-мощна водноелектрическа централа в света,

...
Китайската ВЕЦ Байхетан - втората най-мощна водноелектрическа централа в света,
Коментари Харесай

8 пъти по-мощен от АЕЦ Козлодуй: Китай пусна втория си най-мощен ВЕЦ

Китайската Водноелектрическа централа " Байхетан - втората най-мощна водноелектрическа централа в света, към този момент работи на цялостен потенциал, съобщи " Ройтерс ". И последната от 16-те турбини на оборудването на горното течение на река Яндзъ беше присъединена към електроенергийната мрежа.

" Байхетан " е една от шестте великански водноелектрически централи по поречието на най-дългата река в Китай - Яндзъ. Корпорацията, която е реализатор на плана, дефинира язовирната стена с височина 289 м и свързаната с нея инфраструктура като един от най-големите и сложни инженерни планове в страната.
 Това са най-големите водноелектрически централи в света
Това са най-големите водноелектрически централи в света

По две от тях се намират в Китай и Бразилия

Общата мощ на централата е 16 000 мегавата. Пред нея в световната ранглиста остава единствено различен план на същата река - Водноелектрическа централа " Три проломи " с 22 500 мегавата мощ.

Строителството на " Байхетан " стартира през 2017 година и общата инвестиция се прави оценка на над 24 милиарда $. Очаква се да генерира по 62,44 милиарда kWh електрическа енергия годишно за градовете в източната част на страната, показва държавната телевизия CCTV. Това би икономисало 90,45 млн. тона въглища за същия интервал и ще понижи излъчванията въглероден диоксид с 248,4 млн. тона.

Пекин интензивно влага във възобновими енергийни източници, като дори сушата това лято не стопира плановете.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР