Китайската верига за търговия с дрехи на дребно Shein е

...
Китайската верига за търговия с дрехи на дребно Shein е
Коментари Харесай

Как най-голямата китайска верига за дрехи подаде тайно документи за листване в Ню Йорк

Китайската верига за търговия с облекла " на дребно " Shein е подала документи за първично обществено предложение (IPO) в Ню Йорк. Особеното в тази ситуация е, че поръчката е направена " конфиденциално ".

Това написа Reuters, базирайки се на осведомени по въпроса източници. Финансовите компании гаранти по идното листване, което може да се реализира през 2024 година, ще бъдат финансовите колоси Goldman Sachs, JP Morgan Chase и Morgan Stanley.

Възможните дати за осъществяване на IPO-то, както и предварителната финансова оценка на Shein, към момента не са оповестени.

Търговската верига за продажби на облекло е основана в Китай през 2008 година и към този момент е освен най-голямата в Китай, само че и от лиделите в бранша в международен мащаб. Първоначалното й название е ZZKKO, като получава настоящето си име през 2012 година. А 10 години по-късно, през 2022 година Shein реалокира централния си офис в Сингапур , главно по регулаторни и финансови съображения.
 Въпреки глобите: марки артикули от кои страни ще влязат на съветския пазар
Въпреки глобите: марки артикули от кои страни ще влязат на съветския пазар

Най-много са компаниите от региона на " облекло и обувки "

През май 2022 година, съгласно резултатите от следващия " кръг " на финансиране, цената на Shein финансово беше оценена на 100 милиарда $ и компанията беше избрана за най-големият търговец в региона на модата в света.

Обаче през май 2023 година, цената на компанията, въз основа на резултатите от новия " кръг " на финансиране, доближи " едвам " малко над 60 милиарда $. Това значи, че след спад от близо 40% по отношение на предходната година, Shein и в този момент е сред първите в света при търговията с облекла, въпреки и да не заема все още лидерското място.
 Китайската Shein, която задминава H&M и Zara
Китайската верига за " бърза мода ", която задминава H&M и Zara

Амбициите на компанията са още по-големи - и в Amazon има от какво да се тормозят

" Тайното " подаване от фирмите на документи за IPO в действителност е законно и се случва, въпреки и рядко. Този формат разрешава на претендентите за първично обществено предложение да поддържат непублични контакти с Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) и въз основа на резултатите от връзката с регулатора, да вършат промени в документите си или да подхващат дейности, които SEC показва като нужни.

Очакванията са, през идващите месеци Shein да извърши тъкмо такава работа, и незабавно щом компанията бъде изцяло подготвена за листване, да разгласи публично за идното IPO на борсата в Съединени американски щати. По същото време се чака да бъде оповестено и наличието на разискванията на Shein с регулатора, като и направените измения в първичната документи разследване на това.
 Страните в Европейски Съюз с най-високи и с най-ниски цени на потребителските артикули
Страните в Европейски Съюз с най-високи и с най-ниски цени на потребителските артикули

Оказва се, че за предходната година цените на потребителските артикули у нас са били от най-ниските в Европейски Съюз

В случай че, съгласно предвижданията, IPO-то се реализира, Shein ще стане една от най-скъпите обществени китайски компании , листнати на американската фондова борса.

Сега това е таксиметровата услуга Didi Global, която през 2021 година притегли 4,4 милиарда $ по време на своето IPO и беше оценена на общо 68 милиарда $. Компанията Didi обаче беше принудена да напусне Нюйоркската фондова борса през юни 2022 година, заради напън от страна на китайските управляващи.
 Nike остава най-скъпата марка за облекла в света
Nike остава най-скъпата марка за облекла в света

Нарастваща известност на спортното облекло, означават създателите на проучването Brand Finance
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР