Китайската технологична компания ZTE обяви, че е спряла основните си

...
Китайската технологична компания ZTE обяви, че е спряла основните си
Коментари Харесай

Китайският гигант ZTE спря работа заради американските санкции

Китайската софтуерна компания ZTE разгласи, че е " спряла главните си оперативни активност " след глоба на Съединени американски щати със забрана да купува американски електронни съставни елементи, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

Технологичният колос е обект на един от комерсиалните разногласия сред Съединени американски щати и Китай, които в последно време са се изострили, добавя Агенция Франс Прес. Основните действия на групата са прекъснати след решението на Вашингтон, взето в средата на април, уточни ZTE в официално съобщение публикувано през днешния ден.

ZTE, която дружно с Huawei е водач в развиването на инфраструктурите за 5Джи (5G) в Китай, значително зависи за бизнеса си в бранша на мобилните телефони от американски технологии като чипове и операционната система Андроид. Така че оцеляването на ZTE е застрашено от ембаргото, наложено от Съединени американски щати.

Китайската компания посочи, че продължава интензивно връзката си с американската администрация, с цел да издейства смяна или анулация на решението и да стигне до позитивен край.

В средата на април министерство на търговията на Съединени американски щати забрани на американски компании да продават елементи на китайския производител на телекомуникационно съоръжение ZTE за период от 7 години поради нарушавания на американските наказания. Миналата година ZTE се призна за отговорна пред федерален съд в Тексас в скрито споразумение, целящо нарушение на американските наказания като незаконно се доставят американски артикули и технологии на Иран. Компанията заплати 890 милиона $ санкции, само че може да й бъде наложена и спомагателна санкция от 300 милиона $.

В постигнатото съглашение ZTE даде обещание да освободи от служба четирима високопоставени чиновници и да накаже 35 други, като понижи бонусите им или им наложи дисциплинарно наказване.

Китайската компания призна през март, че въпреки да е уволнила четирима високопоставени чиновници, не е наказала или понижила
бонусите на 35-имата други сътрудници.

Федерално следствие, траяло пет години, откри предходната година, че ZTE е взела участие в сговор за заобикаляне на американското ембарго, като купува американски елементи, употребява ги в съоръжение на ZTE и нелегално ги доставя на Иран

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР