Китайската технологична компания Baidu обяви днес, че е получила търговски

...
Китайската технологична компания Baidu обяви днес, че е получила търговски
Коментари Харесай

Baidu получи лиценз за търговска експлоатация на напълно безпилотни таксита в Шънджън

Китайската софтуерна компания Baidu разгласи през днешния ден, че е получила търговски лиценз от китайските регулатори за осъществяване на услуги за транспорт на пасажери със самоуправляващи се таксита в елементи от Шънджън, който е един от най-големите софтуерни центрове в страната.

От компанията обявиха, че нейните безпилотни роботизирани таксита под марката Apollo Go ще имат право да транспортират пасажери и да събират такси от тях на повърхност от 188 квадратни километра в Шънджън.

Самоуправляващите се коли на Baidu се появиха за първи път в Шънджън през 2022 година, само че тогава не можеха да се ръководят по публичните пътища без водач. Имаше и възбрана за събиране на такси от пасажерите.

Baidu получи лицензи за организация на безпилотни транспорти в още три китайски града – Ухан, Чунцин и Пекин – макар че компанията към момента не е получила търговски лиценз в Пекин. Baidu също по този начин сподели, че тази година възнамерява да пусне на пътя още 200 изцяло безпилотни таксита-роботи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР